Kan man bli tjock av GI-kaka?


Igår bakades det som sagt GI-chokladkakor. Kan man äta sådan med gott savete?Nja..jag vet inte. Den var i alla fall väldigt god och idag finns bara en ynka bit kvar i kylen.

Här kommer receptet:

Mörk chokladkaka med kokos och nötter

300 g 70%:ig choklad
(tre hela chokladkakor!!!)
6 ägg
4 msk fruktsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecannötter eller valnötter
1 dl kokosflingor
(tips: de har vi i frysen...där härsknar de inte)

Gör så här:

Sät ugnen på 300 grader

Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd

Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.

Smält chokladen i micron på medelvärme...glöm inte att röra om då och då.

Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe, fruktsocker och nötter. Rör om.

Vänd ner smeten i äggvite-skummet. Blanda väl.

Häll i formen och baka i 10 minuter. Låt sedan stå i kylen minst en timme.

Sedan är det bara att äta! Servera med grädde till!  Mums!

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag hävdar att systrarna Eisenmanns "Death by chocolate" också är GI. Det är i stort sett bara ägg och choklad :) Inget socker alls. Det du!

2009-05-04 @ 11:33:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0