Utflykt

Vi har varit på utflykt idag. Vädret var ju så fint och stannar vi hemma börjar hans bara måla på båten eller sätter igång med något annat projekt. Vi begav oss till Sofiero för att ha picknick. Det visade sig vara Rododendrondagar. Hela parken blommade. Det finns hela 10 000 olika plantor att beskåda. Plantorna trivs i ravinerna, norr och söder om slottet. Här är det lä, lagom med skugga, pH-värdet i jorden är lågt, jordmånen porös och det finns gott om rörligt vatten i jorden.








Mors dag

Idag är det min första mors dag! Jag fick sovmorgon och uppvaktades sedan med fina blommor och frukost på sängen.


Vi tänker på våra fina mammor idag!

Mamma Christin med Lotta 1980.

Mamma Lisbeth med Hans 1975.

Varmt

Vera ska med pappa på promenad. Idag är det för varm att ligga i liggvagnen tycker Vera. Skönare att sitta upp så att det fläktar lite. Helst vill hon vara naken, hela tiden,men sol är ju inget för känslig babyhud.


Ta det lugnt vs Ringsjön runt

Jag och Vera har en lugn lördagsmorgon. Hans och Herman däremot håller på att cykla Ringsjön runt. Puh!




Ruccolapaj

Idag har jag och Vera gjort ruccolapajer. Vi har så mycket ruccola i trädgårdslandet, både grön och röd, som vi måste hinna använda innan den börjar blomma.



För er som vill göra en ruccolapaj ikväll hittar ni receptet här.



Vera har kommit på att hon har fötter. Att titta på dem är mycket mer intressant än att baka paj!



Denna fina nässelfjäril mumsade idag på min blommande gräslök. Nässelfjärilen hör till de vanligaste dagfjärilarna i Sverige.

En titt i växthuset

Det växer så det knakar i växthuset. Snart kan vi plocka de första tomaterna.




Blomman för dagen.


Smakar mjukt

Nu ska Vera smaka på allt. Idag var det nallens tur att bli alldeles blöt.



Babycafé

Idag har jag och Vera varit på babycafé i Landskrona. Kul, men utmattande tyckte Vera. Vi åkte dit med två andra mammor och med bebisar från Asmundtorp. Våra lantisbebisar var helt slut efter en timmes babycafé med rytmik och sång i storstan. De somnade djupt alla tre, vilket gav oss ro att ta en lång fika.


Baby Gap

Äntligen passar kläderna som vi köpte till Vera i USA medan hon ännu var i magen. Tänk, då var allt så overkligt. Det var så konstigt att köpa kläder till någon man inte hade träffat.


Trädgårdsintresse

Tänk, för bara några år sedan var jag inte ett dugg trädgårdsintresserad. Men det var ju inte så konstigt...jag hade ju ingen trädgård att vara intresserad av och hade på sin höjd en ledsen basilika från ICA i köksfönstret.  I och med flytten till huset kom trädgårdsintresset i väldig fart. Nu är det ju hur kul som helst att sätta frön, skörda grönsaker och gräva rabatter.

Igår köpte vi lite nya växter till altanen. Hans efterlyste grönska där. Förra året hade vi så många plantor på altanen att det såg ut som en djungel. Nu bor istället alla tomtplanor, gurkor och chillisar i växthuset.




Stor tomatburk jag sparat från tiden jag sommarjobbade som servitris på pizzeria.


Sitta är kul






Nu kan Vera sitta i barnstol! Vi är nu på jakt efter en begagnad Stokke Tripp Trapp-stol. Någon som har en sådan till salu?

Första smakportionen




Idag har Vera fått smaka på morotspuré. Spännande och konstigt, men det slank ner.

Pysselfredag

Idag pysslar vi här hemma. Hans grundmålar båten för andra gången.




Själv syr jag lite istället. Eftersom solen nu skiner typ varje dag och lilla Vera inte ska få sol på sig svängde jag ihop en liten solgardin till vagnen.


Snutte

Vera fick en snuttefilt av Emma i present och hon älskar den. Inget går upp mot att böka sig in under trasan. Ibland försvinner hon helt där under. Hon somnar på en sekund!



Allt är spännande




Allt har blivit så spännande tycker Vera. Hon ligger och iakttar fåglar som flyger och trädtoppar som vajar i vinden. Hon accepterar nu att ligga själv på en filt en stund och greja med sina leksaker. Hon pratar, men låter än så länge mest som en papegoja. Det dröjer nog ett tag innan hon säger mamma.
Oj..medan jag skrev detta inlägg har Vera somnat i sitt babygym. Det är visst utmattande att vara uppmärksam på allt som händer.

Krispig morgon

Inatt regnade och åskade det. Jag tycker att det är så himla mysigt att höra hur det mullrar. Vera brydde sig inte alls om åskan. Hon snarkade vidare och valde istället att för andra gången sova hela natten utan att vakna! Nu sover hon sin förmiddagstupplur ute i trädgården. Luften är så krispig och frisk efter nattens oväder. Det luktar blommor och våt jord.


Två sniglar har flyttat in i min tulpan.

Rädisorna är snart redo att ätas upp.

Den fina clematisen, som jag fick av Viola, Jens och Jenny i födelsedagspresent, blommar nu fint.

Syrenen blommar för fullt. Doften fyller mig med minnen från kojorna som vi byggde i synrenbuskarna på Norra Fäladen i Lund som barn. Har ni några speciella minnen som väcks till liv att denna härliga doft?

Slappa i trädgården

Redan då jag var gravid såg jag fram emot att ligga och mysa på gräsmattan med Vera. Plötsligt så hör det till vardagssysslorna. Tänk vad jag har det bra!



Gult är inte alltid fult

Vi har varit ute på Ven. Rapsfälten står i blom och är så fina. Vi träffade vänner och hade det mysigt. Vera fick hänga med ut på restaurang för första gången. Hon var duktig och sov snällt i sin vagn trots allt oväsen.

Vens glassfabrik startade sin försäljning igår. Årets första glasstrut är alltid något utöver det vanliga, mums!



Vera 4 månader

Idag fyller Vera 4 månader! Oj, vad tiden går! Nu kan hon skratta ett bubbligt härligt skratt, sova från åtta på kvällen till halv nio på morgonen med bara en paus för mat vid femtiden och suga på tummen.

Hon väger nu 5400 gram och är 58 cm lång. Det betyder att hon bara behöver växa en meter till för att bli lika lång som sin mor!





Men in tights

Idag ska Hans och Herman ut och cykla. Herman har haft sin cykel i ett år nu, men först nu har han köpt trampor till den och dagens runda blir första cykelturen. Hela morgonen har de pumpat däck och skruvat och grejat. De rätta prylarna - glasögon, tights, energidryck och distansmätare - verkar nästan vara viktigare än själva cyklingen.


Jädrans bil

Vera har fått för sig att hon hatar att åka bil. Innan tyckte hon om det, men plötsligt så står hon helt enkelt inte urt med det. Vi har försökt allt för att få henne tyst och lugn. Två saker fungerar någorlunda. Antingen kör man på väglinjen (sådana som är räfflade för att man ska uppmärksammas om att man är på väg över i den andra  vägbanan). Vibrationerna från dessa lugnar henne lite. Det är även rätt okej om både jag och Hans sitter och sjunger...och då helst Bob Marleylåtar.

Efter en tur till Löddeköpinge idag pustar hon och Hans ut på altanan. Och Vera har helt rätt...varför sitta i en varm bil när man kan mysa i det vackra vädret istället?






Sova i ösregn

Lyckliga den som får ligga och sova under taket ute på altanen när det ösregnar.


Flintis

Idag har jag och Vera varit på kyrkans barntimme. Det händer inte så mycket annat för småbarnsföräldrar här i byn och det är dags att jag börjar bli lite social. Vera tyckte att det var spännande med de andra barnen och jag hittade en mamma som vill hänga med på babycafé inne i Landskrona.

I övrigt så har Vera börjat tappa sin vackra kalufs. Tydligen är det vanligt att barn som föds med mycket hår tappar det och får en ny, kanske helt annorlunda frissa. Hon blir kanske inte rödhårig trots allt. Just nu ser hon ut som sin far...det vill säga har högt hårfäste...eller rättare sagt inget hårfäste alls.


New York, New York

Nu är det åtta månader sedan jag och Hans (och Vera i magen) var i New York. Idag kom jag på mig själv med att drömma mig tillbaks dit och bjuder därför på några bilder från resan.

Lyssna på denna för den rätta stämningen!


Ibland känner man sig rätt liten.

Ser ni Frihetsgudinnan? Det står en tjockis i vägen!




Tummetott

Vera har upptäckt hur god tumme hon har. Tappar hon nappen så åker tummen in istället.



Trädgårdsrunda

Idag har jag och Vera varit på trädgårdsrunda. Vi har besökt två kollegors trädgårdar plus en annan trädgårdstokas trädgård. Mycket trevligt! I juni ska vi fortsätta rundan. Då är det min tur att visa upp min trädgård. Hoppas hinna rensa lite ogräs och kanske plantera något intressant innan dess.







Gräs

Vera gillar att klippa gräset. Vi hoppas att det håller i sig tills hon blir tonåring och kan ta över detta arbete. Visste ni att klippning rekomenderas 1-2 ggr per vecka under växtperioden? Säsongen har bara börjat..puh!



Andy kom och hälsade på igår.

Mormors trädgård

Mormor Christin har en sådan fin trädgård att vår trädgård skäms och vill gå och gömma sig. Som tur är får man alltid med sig några växter hem. En vacker dag är kanske vår trädgård lika lummig och fin som denna.










Leo (en Bracco Italiano) är en tokig hund som inte kan dricka ur en skål utan att doppa ner hela huvudet. Han föredrar därför att dicka direkt ur kranen.

På promenad med mormor

Idag har jag och Vera varit hos mormor Christin i Landskrona. Vi tog en promenad för att titta på alla fina vårblommor. Mormor ville gärna köra vagnen. Det kändes bra för ryggen menade hon på. Jag tror snarare att det var för att få chansen att visa upp barnbarnet för alla kollegor som vi stötte på.






Tomat, tomat

De första tomaterna har kommit i växthuset! Än så är de små och gröna..men ändå! Dessa stora tomatplantor har vi köpt hos "Sörens granna blommor". Där finns fina plantor och man får mycket för pengarna!





Tomater med luktärtor, kiwiplantan som jag fick av pappa och Vivvi i födelsedagspresent och vinrankan som nu börjar skjuta skott.



Våra frösådda tomater och gurkor har inte hunnit bli lika stora än, men kommer värmen tillbaks så kommer de att skjuta iväg!


Så här mysigt hade vi förresten  första maj på Tomatens hus (som ligger precis vid Sörens granna blommor). Livet är att sitta i skuggan och gunga i en hamock! Vill ni göra något mysigt till helgen kan ni ju bege er dit!

Varför ligga när man kan sitta?

Vera vill plötsligt se allt som händer i omgivningen. Att ligga ner duger inte riktigt längre. Hon kan inte sitta själv än, men är stabil nog i nacke att sitta om man håller i henne.



Pappa fortsätter att ta Vera på morgonpromenader i sittvagnen. Det är så mysigt tycker Vera, som får behålla pyjamasen på tills de kommer hem igen.


Hungrig hela tiden



Idag är Vera hungrig hela tiden. Nymatad är hon dock såhär nöjd.


Långtråkigt

Det regnar fortfarande. Jag och Vera som vant oss vid att kunna vara ute i det fina vädret vet inte riktigt vad vi ska hitta på inomhus idag. Någon som har en bra idé?


Längtan efter regn

Efter dagar av värme och solsken har mina vänner i trädgården längtat efter en regnig dag som denna.







Malmöbesök


Jag och Vera har varit i Malmö idag för att fika med Amanda, Johan och Sanna.  Ännu en solig och varm dag. Enligt SMHI har har temperaturerna under flera dygn nått över 20° och dygnsmedel över 10° vilket är gränsen för att vi klassificerar dygnet som en sommardag. Perfekt vår att vara mammaledig på med andra ord! I veckan ska det dock bli lite kyligare och lite regnigare. Kanske kan bli riktigt skönt att mysa inomhus lite. Nån som har lust att komma och hälsa på oss då?

Barnloppis

Jag har varit på barnloppis här i byn och gjort många fynd. Massvis med kläder! Vackra att titta på tyckte Vera.

Vera vet hur man håller tungan rätt i mun.

Grillparty hos Sofia

Igår var vi på grillparty hos Sofia som fyllt år. Mysigt!


Så här vackert var det när vi körde hem. Solen såg ut att ha fastnat på ett av Asmundtorp kyrkas alla tinnar och torn.

Asmundtorp kyrka är så stor till den ganska lilla byn. Den gamla kyrkan, som låg på samma plats som den nuvarande, byggdes på 1100-talet. På slutet av 1800-talet fanns det en biskop i Lund som tyckte att Asmundtorp församling hade så gott om pengar att man borde bygga ett  "Herranom värdigt tempel". Så 1895 rev man den gamla kyrkan och den nya kyrkan stod färdig 1897. Nu bor vi ca 100 meter därifrån.

Kan man bli tjock av GI-kaka?


Igår bakades det som sagt GI-chokladkakor. Kan man äta sådan med gott savete?Nja..jag vet inte. Den var i alla fall väldigt god och idag finns bara en ynka bit kvar i kylen.

Här kommer receptet:

Mörk chokladkaka med kokos och nötter

300 g 70%:ig choklad
(tre hela chokladkakor!!!)
6 ägg
4 msk fruktsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecannötter eller valnötter
1 dl kokosflingor
(tips: de har vi i frysen...där härsknar de inte)

Gör så här:

Sät ugnen på 300 grader

Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd

Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.

Smält chokladen i micron på medelvärme...glöm inte att röra om då och då.

Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe, fruktsocker och nötter. Rör om.

Vänd ner smeten i äggvite-skummet. Blanda väl.

Häll i formen och baka i 10 minuter. Låt sedan stå i kylen minst en timme.

Sedan är det bara att äta! Servera med grädde till!  Mums!

It´s my birthday!

Solen skiner alltid på min födelsedag...jag måste ha varit väldigt snäll i år!

God chokladtårta (GI-recept) och fotbollspjätt i trädgården.




RSS 2.0