Chili så det räcker och blir över

Jag skördar chili för fullt. Idag tänkte jag torka chili i ugnen.Tillbaks i Skåne

Ja, så är vi tillbaks i Skåne igen efter en supermysig höstig helg i huvudstaden. Här kommer lite fler bilder från vårt besök på Skansen.
Vad är det som går och går, utan att stanna? Jo...Vera. (om hon själv får välja)

Vera fick lära sig att björnen inte alltid sover.


Karl-Johan klättrar upp på allt han ser...


...och Måns klättrar in i allt han ser.Vilket gottebord de dukat fram åt mig, tänkte Vera.

Stockholmsmys

Hans och Herman sprang Lidingöloppet igår. Det gick bra och idag är de möra. Hans har ont i kroppen men trots detta åkte vi till Skansen där vi promenerade runt med Vera och hennes tre busiga kusiner.


Karl-Johan, Måns, Gustav och Vera på dalahästen.


Vera och Gustav fikar.När Vera var i magen

Fick denna bild som Jenny tog på mig och Hans när Vera låg i magen. Bilden är tagen elva dagar innan Vera bestämde sig för att komma ut. Tänk vad livet har ändrats sedan dess. Dock bara till det bättre!


Overall

Igår köptes det overall till Vera. Det blev en lila som ska tåla regn och rusk i vinter. Då kryper hon antagligen runt på marken. Den var lite stor när vi provade den idag. Till och med Vera skrattade när hon insåg att hon kunde sprattla inuti magen på overallen.Det ska vara mjukt och fluffigt

Vera är förkyld och har vaknat flera gånger inatt på grund av täppt liten näsa. Idag tar hon därför en extra tupplur i vår säng. Hon älskar att sova där på dagarna. Hon njuter av att sjunka ner i det uppfluffade duntäcket och ligger gärna och känner med händer och fötter på allt mjukt som omger henne.


Lilla tomten

När vi skulle ut på morgonpromenad idag så var det kallt. Vera var tvungen att ha mössa och raggsockor. När jag nu tittar på bilden ser jag att hon ju liknar en liten gårdstomte. En söt sådan, utan skägg.Jag tror att det är tänder på gång nu. Vera har varit kinkig i några dagar och har inte haft någon vidare aptit. Idag är hon snuvig och drar sig lite i ena örat...detta är tydligen ytterligare tecken på tandsprickning. Vi får väl se om det dyker upp någon liten tand snart.


Stå själv

Ja, nu kan hon faktiskt stå själv...om hon lutar sig mot något.Origami-tvättlina

Vera har sovit mycket efter babysimmet, så jag har för en gångs skull fått tid att pyssla lite. Gjorde en tvättlina till Veras rum, med små origami-kläder.


Babysim

Idag på morgonen har vi varit på babysim. Vera har dykt för första gången och det gick jättebra. Just nu är det roligast att springa tycker Vera. Det gör hon gärna både på land och i vattnet.
Vera 8 månader

Idag är lilla fröken Vera 8 månader gammal! Tänk, vad tiden går.


Inga tänder än.


En bra dagIdag är det en bra dag. Det är fredag, jag fick sovmorgon, Hans jobbar hemma, Vera är på toppenhumör och ikväll ska vi på fest.

När jag vaknade i morse hade Hans och Vera redan varit i Landskrona. Där hade de bland annat överraskat mormor, som var nyvaken och var klädd i morgonrock. Det tyckte Vera var bra, för hon hade själv bara pyjamas på sig. De fick med sig en påse äpplen från trädgården, vilka jag nu har gjort äppelpuré av.

Idag har jag även testat att göra två andra rätter till Vera. Det blev trädgårdsmästarcombo (ärtor, morötter, zucchini, broccoli, parmesan och rapsolja) och pasta med broccoli. Förra gången jag gjorde mat till henne så spottade hon ut allt över hela mig. Hon tyckte att det var skitäckligt. Nu åt hon med stor aptit. Nu ska jag försöka göra mat själv till henne varje dag. Vi får väl se hur länge jag orkar det!

Skönt väder
Idag har det varit så skönt väder. Jag och Vera flyttade ut lekfilten i trädgården.

Aj som &¤#¤!#*, min tå!

Idag tror jag att jag kanske har brutit min lilltå. Jag är inte riktigt säker...för jag har aldrig förr brutit något. Ont gör det i alla fall och den börjar bli blå. Hur hände då detta undrar ni nog, jo jag råkade sparka till sängbenet när jag skyndade mig för att trösta en ledsen Vera. Jag försökte kyla tån med ett paket frusen persilja....men det hjälpte inte så värst mycket. Nu är det väl bara att vänta på att det ska gå över. Läkare bryr sig nog inte om små lilltår.Lilla familjenMin svägerska Jenny har en uppmaning på sin eminenta blogg Dos family, som hon har tillsammans med Isabelle Hallin McAllister (ni vet hon som är känd för sin kretativitet och fräcka inredningar på tv). Hon tycker att vi alla ska ta ett familjefoto och skicka in till henne. Så samla familjen för ett foto redan idag och skicka iväg!

Här ser ni vårt lilla familjeporträtt. Inte så lätt att få till det med självutlösaren.

Växthuseffekt

Igår hade vi en mysig kräftskiva i vårt växthus. Ute regnade det och blåste jättemycket. Växthuset höll oss varma och torra (även om det blev en blöt fest för vissa).


Lilla snigel akta dig......annars tar jag DIG! (eller i alla fall fångar dig på bild)

Idag hittade jag denna pyttepyttesnigeln på min altan och rusade in efter kameran. Insåg rätt snart att den långsamma lilla krabaten knappast slulle hinna smita även om jag så tagit halva dagen på mig.

Jag kan bli så lycklig över sniglar...alltså inte mördarsniglar och andra läskiga sniglar utan hus på ryggen, utan vanliga snäckor. Vet inte varför de charmar mig, men redan som barn älskade jag dem. Jag och min kompis samlade massor som vi matade dem med isbergssallad och lät krypa på våra armar. Våra föräldrar tvingade dock oss att släppa sniglarna fria igen, efter att både jag och min kompis fått eksem på armarna på grund av allt snigelslem. Vi grät när vi tog farväl av våra små vänner.

Piggare

Vera tycks må lite bättre. Plötsligt är energin tillbaks efter att ha sovit ordentligt, varit ute i friska luften och ätit pasta- och broccolipuré.Det där med framåtvänd vagn...

Nu har vi låtit oss påverkas av medierna igen. Det har diskuterats mycket huruvida en framåtvänd sittvagn är kasst för små barn. De kan bli stressade av alla intryck, man pratar mindre med de små och barnen skrattar mindre när de inte ser sin förälder.

Vi älskar verkligen våg Urban Jungle-vagn. Den är lätt och smidig, men Vera kan tyvärr bara sitta framåtvänd i den och vi märker att vi saknar att se henne när vi är ute och går. Igår köpte vi därför en billig vagn på blocket. Jag lyckades pruta rejält. Vår gamla vagn kan hon använda igen när hon blir lite större.

Feber

Vera är sjuk. Hon har feber och kräktes inatt. Lilla stackaren.


RSS 2.0