Mormors pelargoner

Barnens mormor Christin samlar på pelargoner. Hon har hur många som helst. När hon ska åka på trädgårsmässor och handelsträdgårdar säger hon att hon inte ska köpa fler. Men trots detta blir de bara fler och
fler i samlingen.En av Christins favoritpelargoner blommar så här fint.


Många av pelagonerna har vackra blad.

Viola, Vera och TrulsDet blev även påskfirande hos mormor och Stefan i Landskrona tillsammans med kusinerna Viola och Frank.

Beach 2011 börjar tidigt

Det har varit så varmt i påsk att vi kunnat ligga på stranden på Ven.


Gustav och Vera badade fötterna. Det var inte varmt i vattnet precis.


Hans och barnen kastar sten.


Olle och Vera.


Gustav kändes plötsligt väldigt kort och lik en hobbit.

Påskpynt och lekKusinerna pyntar påskpyntar i farmors/mormors och farfars/morfars trädgård.


Gustav och Vera busade mycket.

Lille kusin Olle.

Karl-Johan gungar Vera högt.Truls, Vera och jag njuter av utsikten från gamla kyrkan.


Strandfynd

Vi har varit på Ven i påsk. Där lekte Vera mycket med sina kusiner från stockholm. På stranden hittade de en fin flagga.

Förkyld

Truls förkylning har medfört att han inte äter lika duktigt. Sist vi vägde honom hade han inte gått upp så mycket. Idag är det dags för vägning igen och jag håller tummarna för att viktuppgången tagit fart igen.

Idag skulle Truls egentligen födas. Vi har fått en bonusmånad med honom. Underbart!
Denna bilden togs på sjukhuset när han var ny. Man ser på bilderna ovan att han har växt en del sedan dess.

Lik mig

Vera har sedan hon föddes varit så lik Hans. Det är väl därför hon är så himla söt! Truls är faktiskt mer lik mig och det är rätt kul faktiskt. Här är jag som bebis.


Vera och Clarafina

TRuls bestämde sig att det var dags att komma ut just när jag och Vera var på två-års-kalas hos Veras kompis Noah. Jag och Hans var tvugna att åka i ilfart till sjukhuset. Som tur är hade Veras kompis Clarafina (som också var på kalaset) och hennes fina familj redan tidigare sagt till oss att de kunde ta hand om Vera om det behövdes när det var dags. Och så blev det till Veras stora förtjusning. Se bara så mysigt de hade det medan vi var på sjukhuset.


Clarafina och Vera äter kvällsmat.


Mys i vagnarna.

Syskonbad

Truls och Vera har badat tillsammans för första gången. Det lär bli många gånger framöver, för båda syskonen älskar att bada.


Truls är lite divig för att han är brunast i familjen. En lagom släng av gulsot är riktigt bra så här när det börjar närma sig beach 2011 tycker han.
Varmt och skönt

Äntligen en dag med lite vårvärme! Vi har varit ute i trädgården i stort sett hela dagen och planterat och lekt. Vi har till och med kunnat äte på altanen för första gången i år.
Grannen Helena kom förbi för att leka lite med Vera. Vera fick hänga med Helena till affären och kom hem med glass.


Morfar har varit på besök och träffat Truls för första gången.

SåpbubblorLördag

Idag har jag varit på barnloppis i Landskrona. Hittade ingenting som jag ville köpa. Hans fick vara hemma med de små under tiden. Så här mysigt hade de när jag kom hem.


I väntan på kompisarna


Truls ligger och väntar på sina tre nya kompisar i byn som ska födas kommande vecka. Som ni ser är han glad att han kom ut före de andra och nu redan har bra koll på Asmundtorp.


Nästan 3 kilo


Nu väger Truls nästan tre kilo. Han äter på bra, trots att Vera smittat honom med snuva.

Kung fuIdag har Truls legat och övat på fräcka kung fu sparkar.

Frank och Viola

Har ju helt glömt att lägga upp bilder på kusinerna Frank och Viola som var här i förra veckan för att hälsa på Truls.


Viola myste med Truls.

Frank gillar gröt!

Vi vill ha stor skörd i år


Förra året bytte vi ut all jord i trädgårdslandet. Morötterna, ärtorna, rödbetorna och salladen blev jättefin. Igår bättrade jag och Vera på jorden ytterligare med lite gödsel. Snart är det dags att börja så alla godsaker.

Herman och Kristina på besök

Igår kom Herman och Kristina och hälsade på. Vi grillade för första gången för i år och drack champagne. Det smakade sommar!


Skål!

Truls heter också Herman. Här ser ni stora Herman hålla en pytte-bebis i sin famn för andra gången. Den första gången var det Vera. Han verkar tycka att det är lite läskigt med så små varelser.


Vera är frisk igen, äntligen!

Truls utan sond

I torsdags var vi på lasarettet med Truls. Det var dags för läkarkontroll. Allt var som det skulle från topp till tå (46 cm). Ett och ett halvt dygn tidigare hade han själv demonstrativt dragit ut sin sond och därefter orkat amma på riktigt bra. Han ökar i snitt 100 gram på ett par dagar. Detta betyder att Truls nu är utskriven från sjuhuset eftersom vi inte längre behöver hemvård. Nu är det de vanliga BVC-besöken som gäller.


Trädgården vaknar


Bina har tydligen vaknat. Här har vi en krabat som hittat till vår julros.


Tulpanen har ännu inte fått någon blomma. Men vattendroppen som samlats i bladet är nästan lika vacker.


I höstas var vi i Amsterdam och hälsade på hans syrra Anna och hennes David. Vi passade på att köppa massor med vårlökar och nu börjar de första blomma.Under vår syrén har vi planterat 100 sådana här lila krokusar.


Växthuset har vi så smått börjat fylla med färgglada blommor.

Många sjukor

Stackars lilla Vera! Mars månad har inneburit många sjukor för henne. Först förkylning och därefter femte sjukan. Sen var det maginfluensa, ögoninflammation och nu hosta med hög feber. Sen kan man ju lägga till svartsjuka också...för det kommer liksom på köpet när man får en lillebror.


När man är sjuk får man äta köttbullar i soffan.


RSS 2.0