Kan man bli tjock av GI-kaka?

Igår bakades det som sagt GI-chokladkakor. Kan man äta sådan med gott savete?Nja..jag vet inte. Den var i alla fall väldigt god och idag finns bara en ynka bit kvar i kylen.
Här kommer receptet:
Mörk chokladkaka med kokos och nötter
300 g 70%:ig choklad (tre hela chokladkakor!!!)
6 ägg
4 msk fruktsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecannötter eller valnötter
1 dl kokosflingor (tips: de har vi i frysen...där härsknar de inte)
Gör så här:
Sät ugnen på 300 grader
Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd
Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Smält chokladen i micron på medelvärme...glöm inte att röra om då och då.
Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe, fruktsocker och nötter. Rör om.
Vänd ner smeten i äggvite-skummet. Blanda väl.
Häll i formen och baka i 10 minuter. Låt sedan stå i kylen minst en timme.
Sedan är det bara att äta! Servera med grädde till! Mums!
Kommentarer
Postat av: Maria
Jag hävdar att systrarna Eisenmanns "Death by chocolate" också är GI. Det är i stort sett bara ägg och choklad :) Inget socker alls. Det du!
Trackback