En helt vanlig dag

Idag har det varit en helt vanlig dag här hemma. Varje måndag och fredag är Vera hemma hela dagen med mig och Truls. De tre övriga vardagarna går hon på dagis under förmiddagarna.

Kan kanske vara kul att veta hur just en helt vanlig dag ser ut för en tvåbarnsmor och hennes ungar.

04.00 Truls vaknar och vill inte somna om (detta har visserligen aldrig hänt förut). Han är så täppt i sin lilla näsa att han inte kan andas när han suger på nappen.

05.00 Vera vaknar och får somna om i vår säng.

05.30 Eftersom Truls ligger och snackar går jag ner i soffan med honom istället för att Hans och Vera ska kunna sova. Truls somnar så klart i sin vagn så fort vi kommit ner och jag slocknar i soffan.

06.00 Hans och Vera kommer ner och jag stapplar upp för trapporna för att få sova en timme till.

07.00 Hans åker till jobbet och barnen får mysa i soffan tillsammans. De är så gosiga i sina pyjamasar.

07.30 Pyssel. Vera trär armband som hon packar in i små paket till sina kompisar.

08.00 Vera badar i badkaret medan jag duschar och Truls ligger i sin badbalja. Alla tre blir således rena och fina.

09.00 Barnens farmor dyker upp för att h'ämta en grej och hinner krama ungarna lite innan hon åker till jobbet.

09.30 Playdate med Noah, Molly, Maja och Sara på en av Asmundtorps lekplatser. Solen skiner och det är riktigt skönt att komma ut.

12.00 Lunch. Truls mumsar i sig lite laxgryta och lite sötpotatis/nötköttgryta. Vera och jag äter den rätt Vera önskat - fiskpinnar, potatismos och "gul sås" (remulad).

12.20-14.20 Ungarna sover och jag somnar också till en stund efter att ha hängt upp lute tvätt och plockat undan i köket.

14.30 Vera får morna sig lite sen planterar vi lite höstblommor i en stor kruka på altanen och läser ett par böcker ute i solen.

15.00 Vi går till affären. Mjölk behöver vi alltid köpa. Vera plockar kastanjer på vägen och upptäcker efter att hon plockat upp en likadan kastanj flera gånger och stoppat den i jackfickan att hon har ett hål i fickan. 15.30 Vi leker på Veras rum. Vera lagar mat till mig och lyckas sedan ramla ner från sin säng och slå sig. Det gjorde hon igår också.16.00 Jag tröttnar på att låtsasäta mat och bestämmer istället att vi ska baka en äppelpaj. Vera får ansvara för skalning, urkärning samt skärning av äpplen. Det går lätt som en dans i vår "appel peeler carver" som vi köpt i usa (de finns även i Sverige att köpa). Det är bara att veva så är det klart.

17.00 Hans kommer hem och vi sätter igång att laga kvällsmat.

18.00 Vi äter. Vera trugar som vanligt. Inte stor i maten precis.

18.30 Lite fredagsmys i soffan.

19.00 Barnen i säng. Hans ger sig ut på joggingtur och jag sätter mig vid datorn.


Kommentarer
Postat av: Liz

Harligt att lasa om er dag! Underbara bilder, gillar verkligen den dar dom haller varandra i handen. Far man komma med onskemal om vad man vill se pa bloggen?? :D Eftersom vi tyvarr aldrig har kunnat halsa pa er, vill jag garna se bilder fran ert hus! Tycker det ar roligt och jag har ju sett en del bilder pa utsidan och pa verandan och pa vaxthuset, men vill garna se mer bilder fran insidan av huset:DStor kram, Liz

Postat av: Lotta

Liz, det ska jag nog kunna ordna! :)

2011-09-13 @ 09:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0