LekkamratHerman kommer ofta på besök. Kul tycker Vera!!

Kräfkalas

Ja, så här trevligt hade vi det på Bertil och Emmas kräftskiva! Vera ville inte sova utan vara med och sjunga snapsvisor. (Jag snodde bilden från dig Herman, hoppas att det är ok!)


Lördagsmorgon

Det är mysigt med lördagsmorgnar. Vera myser med pappa i soffan. Det gäller att ladda pp inför kvällen. Då ska vi på kräftskiva hos Bertil, Emma och lilla Siri. Hans har köpt svenska kräftor som fått bäst i test. Ska bli spännande att se vilken smaksensation de kan bjuda på!PussDet är viktigt att älska sig själv sägs det. Vera tar det bokstavligt och pussar sig själv i spegeln.

På babycafé

Så här mysigt har Vera det när vi går på babycafé i Landskrona. Här ser ni henne med söta ven-kompisarna Tea och Max.


Nu åker blomman i tvätten

När Vera föddes fick hon en leksak i välkomstpaketet från Libero, som man fick på sjukhuset. Den prassliga blomman har varit Veras absoluta favoritleksak. Nu börjar den bli så skitig av allt dreggel att den nog måste åka i tvättmaskinen, trots att det står att den bara får handtvättas.


Hösten är här...tror jagJag tycker att det känns som om hösten har kommit. Hans tycker att jag har fel. Han menar på att det inte är höst när det är sol och över 20 grader varmt. Men skolorna har ju börjat, jag har slängt gurkplantorna i växthuset eftersom de gjort sitt för i år och det äts kräftor var och varannan dag. Jodå, visst är hösten kommen. Igår på morgonen var det riktigt kyligt i luften. Då tog jag och Vera på oss våra höstkoftor och tog en promenad.

Kompis på besök

Idag har Vera haft sin kompis Naemi på besök. Vera visade stolt upp sina leksaker, viftade med dem och gjorde sig till. Allt för att imponera.
Majskrok

Mmmm...majskrokar är så goda tycker Vera. Majskrokar är det "nya smörgåsrånet" för er som inte hänger med i bebis-djungeln. Smälter snabbt i munnen och innehåller inga onyttigheter.


Min tur...

Idag var det min tur. Alltså min tur att gå upp tidigt med Vera. Hans har haft en veckas semester nu och vi har turats om att lämna den sovvarma sängen för att ta hand om vår morgonpigga, morgonpratiga dotter. Varje morgon då det är min tur, försöker jag övertala Hans att han ska gå upp istället för mig. - Kan inte du tänka dig att gå upp?, -Känner inte du dig rätt pigg idag?, brukar jag mumla. Det funkar nästan aldrig.

Härom morgonen, en mycket sömnig morgon, var jag fullt övertygad om att det var Hans tur att gå upp och argumenterade för det länge och väl. När Hans tillslut knuffade mig ur sängen och jag varit vaken i några minuter slog det mig att Hans faktiskt hade rätt....som vanligt.

Vera är alltid lika glad på morgonen. Egentligen är hon som roligast då. Det är då man får höra hennes nya läten, som hon satt igång att öva på så fort hon slagit upp sina små ögon och upptäckt att det är en ny spännande dag som väntar.


Hos gammelfarmorIdag har vi varit på lunch hos Veras gammelfarmor, som också heter Vera.


Nostalgi

Vera har fått ett gammalt Fisher Price Activity Center. Åh, vilken nostalgi! Jag kan inte låta bli att själv trycka och greja.Här ser ni en bild från Fisher Price's katalog 1977.


I klänning från Fnurr

När Vera var nyfödd fick hon denna fantastiskt söta klänning från Jenny, Jens och Viola. Fnurr gör barnkläder i retrostuk och i återvunna vintagetyger från 70-talet. Vera blev riktigt ball.

Kolla in fina grejer på Fnurr.se

I linne från Sammy Rose


I förrgår blev Vera 7 månader och äntligen passar linnet med den coola wrestlaren från svägerskan Jennys webbshop Sammy Rose!Loppisfynd

I Köpenhamn, på en loppis,  hittade vi denna fina gamla gunghäst till Vera.


Weekend i Köpenhamn

I helgen har vi varit i Köpenhamn för att fira att både mamma och Stefan fyller 60 i år.


Brossan och Viola.


Viola charmade restaurangpersonalen på två restauranger så pass att hon fick klubbor.På Tivoli fick Jens åka karusell med Viola. Flygplanet orkade knappt lyfta.


Viola tittar upp på de läskigaste karusellerna. Hans sa till mig att om jag vågade åka den värsta av dem åtta gånger skulle han gifta sig med mig. Inte ens det löftet fick mig att ta en tur.


En del av gänget.


Viola och Vera fick gosedjur på "Build a bear". Här borstar vi dem.
Vera upptäckte i Köpenhamn hur goda fötter hon har.

Pytte, pytteliten

Sitter och förundras över att Vera nästan var mindre än en napp när hon var nyfödd. Tänka sig!


Snoop doggy duck


GungeligungPlocka körsbär

Vi är nyss hemkomna från Kalmar sund där vi hälsat på Hans syster Åsas familj i sommarstugan. Det blev trångt i stugan. Det var inte bara vår lilla familj som skulle sova över, utan även Hans mamma Lisbeth och syster Anna med pojkvännen David. Vi var hela elva stycken på 90 kvadrat. Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Bjuder på lite bilder från när vi plockade körsbär vid stranden.


Klasse och Karl-Johan högt upp.


Anna
Karl-Johan kom lätt upp, men hade svårare att komma ner.


Vera föredrar att plocka fallfrukt!

Med Macke, Pia och barnen på Ven

Som ni märker har jag inte uppdaterat bloggen på några dagar. Vi har haft några dagars semester och vädret har varit så underbart att vi spenderat det mesta av tiden på stranden.

I onsdags åkte vi till Ven med Macke och Pia och pluttarna Ida och Julia.


På venbåten.


Vera är egentligen för liten för att äta glass. Men inte kan vi väl neka henne lite svalkande hälrlig chokladglass från Hvens glassfabrik! Hon älskade det och gapar nu stort varje gång vi äter glass.


En liten grop i sanden hjälper Vera att hålla balansen när hon sitter.


Pia, Macke och en rosa fe som somnat medrumpan upp i vädret. Ida fick själv bestämma vad hon skulle packa med sig i sin väska. Denna rosa dröm, med tillhörande trollstav var ett lätt val.Ida kikar ut på solnedgången.


Julia, Idag och Vera i strandtältet.

Sitta själv

Nu kan Vera sitta själv, i alla fall i några sekunder! Det gäller att vara på sin vakt. Plötsligt så välter hon.


Maskros

Äntligen hänger IKEAs PS Maskros ovanför vårt soffbord!

När du var liten och blåste på en maskros, vad brukade du önska dig då? Jag önskade mig alltid att jag skulle kunna trolla. Då skulle jag alltid kunna trolla fram precis vad jag ville ha. En ganska ha-galen önskan när jag tänker efter.Björnbär


Mums...nu har vi massor med fina björnbär i trädgården! De är så perfekta, stora fina helt utan larver och annat äckligt!

Härligt gung

Vera har gungat för första gången!


RSS 2.0