Pimpad koja

Idag har vi pimpat Veras koja under trappen. Nu är den ännu mysigare och jag vill nästa flytta in. Imorgon ska jag leta efter fina ljusslingor som kan göra Veras kryp-in fulländat.
Glad ungeFarmor hemma från Sydafrika

Idag kom Veras farmor hem drån Sydafrika. Vera hjälpte henne att handla lite innan hon åkte ut till sitt hus på Ven.


Vårgreja

Det är verkligen härligt att man kan börja använda trädgården igen. Snön har nu helt försvunnit och upp tittar snödroppar och tulpaner. Vad vi har längtat!


Så klart åkte vi till Sörens granna blommor för att köpa penséer. Det behövdes lite färg i krukorna på trappen tyckte vi. På Sörens granna blommor kände de igen Vera. Hon hade ju varit där med Hans bara ett par dagar tidigare för att som han sa "bara gå runt bland blommorna i det stora växthuset och njuta".


Dörren har fått ett hjärta. Som ni ser bär trappen är spår efter vinterns ishackande.


Vera hjälper gärna till med trädgårdsarbetet. Att det känns härligt att trycka ner de små knubbiga fingrarna i blöt jord är en ny härlig upptäckt.


Trainee-bebisarna

Jag var trainee i Skåne nordvästs traineeprogram för några år sedan. Det var Emma och Måns också. Det är lite lustigt för efter att vi fått fasta tjänster efter traineeprogrammet och jobbat typ ett år fick vi alla barn nästan samtidigt. Nu har vi tre söta traineebebisar - Vera, Tuva och Alvin. Igår lekte de med varandra för första gången på ett bra tag. Vad det har växt sedan sist! Så här såg det ut sist de träffades.

Söta Tuva.


Kalasfin

En efter en fyller småttingarna ett år. Häromdagen var det Noahs tur. Jag var ju på jobbet och missade trist nog  kalaset. Hans hade gjort Vera riktigt kalasfin med tofsar och fina rosa kjolen som vi köpt i Sydafrika. När hon har den på sig blir hon glad och dansig! Så klart ska man även ha tröjan från Sammyrose på när man ska se häftig ut!
Bebisar överallt hemma hos Noah och Tina.

På pottan

I somras fick vi en pottstol av våra grannar. Deras ungar hade aldrig använt den och den stod bara och skräpade i deras källare. Vera tycker att den är bra. Det är nästan mer en tron än en potta, vilket passar lilla kung-Vera. Nu kan hon sitta på pottan medan hon styr och ställer här hemma.
Stackars lilla fågel

Idag har det varit solsken och vi tog oss en söndagspromenad här i byn. Vera vill gärna gå själv och utforska allt hon stöter på längs vägen. Det går med andra ord väldigt långsamt.När vi kom hem från promenaden tog vi en runda i trädgården. Just då kom det en liten fågel flygande och flög rakt in i en av växthusets fönsterrutor. Den störtade till marken där den la sig upp och ner. Vi trodde att den dött. Fy så sorgligt! Hans plockade försiktigt upp den lilla gröna fågeln och då tittade den på oss. Den verkade alldeles omtöcknad och vi kunde förstås inte lämna den ute i kylan.

Nu ligger fågeln i en papplåda i köket. Vi hoppas att den ska piggna till om en timme eller två så att vi kan släppa ut den. Jag har surfat lite och det verkar som om det är en liten grönsiska som har flyttat in hos oss.

På café i Helsingborg

Igår efter jobbet mötte jag Hans, Vera och Sofia som vi inte träffat på alldeles för länge. Vi softade på ett café. Bertil med sin lilla Siri kom också och fredagsmyste med oss.Så här stor och söt har Siri blivit!

På fotbollsmatch

Har ju glömt att lägga upp bild på när Vera var på fotbollsmatch i Häljarp förra helgen. Andy spelade och det fick man ju inte missa. Vera tyckte att det var lite långtråkigt. Det var roligare att bita på lite tejp som hon hittade på marken. För att Hans skulle få lite ro att kolla på bollen tog ag och Vera en promenad i Häljarp. Vi höll på att gå vilse, för alla husen såg likadana ut.
Vera har nu vuxit i sin vinteroverall. Se så stor den var för henne när vi köpte den!


Det är huvudsaken

Vera gillar att placera saker på huvudet. Häromdagen tyckte hon att det passade men en bit cyrrykyckling uppe på hjässan. Här ser du henne med ett lock.Skogsmulle

Idag har Vera och jag varit ute och gått till skogen i Munkebäck. Jag tänkte att det kunde vara roligt att komma ut och få lite vårkänslor. Jag värmde lite O'boy och vi gick in till Ica och köpte lite majskrokar.

Vi gick till lekplatsen och började med att gunga lite.


Det är fortfarande lite kallt så vi fick sätta oss i hyddan och dicka lite varm chocklad och äta krokar.När i var ute så testade vi GPS mottagaren i min nya träningsklocka. Jag tycker att noggrannheten var väldigt bra och man kunde matcha upp rundan mot Eniro. Nu kommer man att kunna ha mycket bättre koll på rundorna man springer/cyklar.


Trädgårdsinspektion

Eftersom solen skiner idag tog vi en tur för att se hur långt våren kommit i trädgården


Flyttfåglarna har återvänt konstaterar Vera.


I växthuset är det ändå rätt så varmt.


Veras stol har stått i växthuset och väntat på henne hela vintern.


I fina mössan och koftan som mormor stickat.

Kära dagbok

Jag har aldrig varit någon baddare på att skriva dagbok. Bläddrar man igenom mina gamla dagböcker från när jag var liten (det finns nog nästan tio stycken rosa försedda mid små lättuppbrutna lås), så kan jag konstatera att jag i varje bok på första bladet har lovat att skriva varje dag. Efter några få dagar har skrivadet plötsligt upphört och inte en enda dag dokumenterats förrän ett helt år senare. Varför blev det alltid så?

Tänk, nu är det mars och jag kan konstatera att denna bloggen fyller ett år. Nästan varje dag, med undantag för sista tiden, så har jag skrivit om oss här hemma för er läsare och för oss själva. Det har varit ett härligt år ser jag när jag tittar tillbaka på inläggen. Någon har frågat mig om vår verklighet verkligen är sådär fin som bloggen ger sken av. Svaret är ja. Vi har haft ett fantastiskt år som nyblivna föräldrar.

Nu när bloggen är ett år gammal har jag upptäckt en ny nytta med den. jag kan gå tillbaka och se vad som hände för precis ett år sedan! I mars förra året tittade de första vårblommorna upp i trädgården, Hans tog fram grillen och vi flyttade in i växthuset. Det var vår! Ja, se själva.

Jag envisas med att tänka att det är vår nu också och tycker mig kunna se några tecken på detta...


Vi har gjort det vårfint i köksfönstret.


Vi börjar drömma oss ut i växthuset.


Vera har varit på trädgårdsmässa med Hans och mormor. Fröer av alla de slag är nu inköpta och väntar på att bli planterade.


Vera och Mormor.


Snön börjar försvinna och vi ser nu vår gräsmatta igen.

På badhuset

Som ni märker uppdateras inte bloggen längre varje dag som tidigare. Jag får helt enkelt acceptera att det här med bloggande är mitt intresse och kanske inte Hans favoritsysselsättning. Jag vill ju inte att bloggen ska gå i graven för det, så jag får helt enkelt lägga upp de bilder som Hans tar under vardagarna och istället satsa på att skriva desto mer på helgerna.

Idag har Hans och Vera varit på Karlslundsbadet. Vera har saknat poolen och havet i Sydafrika. Badkaret här hemma är inte samma sak...det finns liksom inget utrymme för djupdyk och ordentligt plaskande.


När Vera går vill hon gärna hålla fast magen så att den hänger med. Det ser så roligt ut.Riktig badhusmat. Korv och pommes.


In lyser vårsolen.


RSS 2.0