Sömntutan börjar bli stor

Inatt har Vera sovit hela natten för första gången! Från klockan åtta på kvällen till klockan sex på morgonen sov hon som en stock. Jag vaknade före henne och undrade var hon tagit vägen. Hon hade burrat ner sig långt under täcket. Hans gick upp med henne och jag fick sova kvar till nio. Härliga valborg!

Hans tyckte visst att Vera blivit så stor att hon skulle testa sittvagnen.  Hon verkade mycket nöjd med detta och spanade på omgivningarna när de var på morgonpromenad. Men jag måste säga att hon ser lite pyttig ut i sittvag...liggdelen får nog användas ett tag till.


Hans jobbar på sin båt. Först skulle den bara servas...nu renoverar han den helt! Han är ständigt helt svart av smuts på fingarna och i ansiktet från renoveringsarbetet. Häromdagen ringde de från Borstahusens hamn och berättade att han fått en båtplats där. Perfekt, då kan vi susa snabbt över till Ven!
Hans kommer att skriva mer på bloggen om planerna med båten och hur långt han är kommen i arbetet.

Beach 2009

Länge har vi funderat på det, men igår bestämde vi oss för att satsa på våra beach-2009-figurer. Vi brukar käka GI-mat rätt så ofta, men nu är det i stort sett inga kolhydrater alls som gäller. Efter bara ett dygn är Hans helt förstörd. Till och med Nigella (brittiskan som lagar mat på TV) får honom på fall. Men han skulle antagligen även falla för Nakne kocken  i detta tillstånd. Hans har aldrig bantat förr...det här blir spännande!


Nackträning

Att ligga på mage och träna nacken är kul...en stund..tills det blir jättejobbigt.



Mohikan

Igår testade Vera en ny fräck frisyr, mohikanfrilla. Håret börjar se lite rödlätt ut säger vissa. Hans hävdade bestämt att det inte kommer från hans sida av släkten om hon blir rödhårig. Veras farmor däremot sa  - Jo, men visst har vi rödhåriga i släkten! Min syster och hennes döttrar är ju rödhåriga!
Ja..vi får väl se..jag tycker att det är fint med rött hår, men skulle nog säga att hon fortfarande är brunett. Pappas lockar börjar i alla fall visa sig lite framme i luggen när hon är nybadad. De får hon gärna ärva!

Vet inte riktigt när man ska kunna avgöra vilken ögonfärg hon kommer att få. Alla föds ju med blå-grå ögon och det har hon fortfarande. Någon som vet?


Snabbvisit i Danmark

Igår träffade vi Per och Joelle lite snabbt i Danmark. Vi tog en sväng till Dragör ett par timmar för att sedan lämna dem på Kastrup. De är mitt uppe i sin bröllopsplanering. De är nervösa och vill att allt ska bli perfekt. Eftersom flera gäster har småbarn kommer att kommer det att hyras in en speciell nanny-service med certifierade nannys. Riktigt bröllop a la London alltså!

 



Morgonpromenad




Morgonpromenader är mysiga. Man är helt inne i sin egna lilla värld och tankarna hoppar snabbt från det ena till det andra.

Det är inte så varm idag...inte så kallt heller för den delen...fryser hon...nej..hon ser nöjd ut som vanligt...måste jag vara så nojjig...hon säger väl ifrån i så fall. Kolla....där borta kommer den där tjejen som alltid har samma röda mjukisbyxor på sig....undrar om hon har det för att de är så sköna...eller för att det är de enda byxorna hon har. Åh, jag ska väl inte tänka så...jag har ju själv mjukisbyxor på mig...har ju inte hunnit annat än att bara stiga upp och dricka en halv kopp kaffe. Mmmm...kaffe...det får nog bli en kopp till när jag kommer hem. Hade varit gott med en kaka till.....men icke så nicke. Det där med att sluta äta godis har ju gått sådär måste jag säja...jaja...nya tag idag...hmm...sådär tänker jag ju varje dag. Skärpning! Appropå kaffe...undrar vad de gör på jobbet idag. Sitter sägert och snackar om vad de hittat på i helgen.....åh, vad skönt det är att vara mammaledig.

Utomlands för första gången



Idag ska Vera utomlands för första gången och är mycket förväntansfull! Vi ska nämligen till Köpenhemn för att träffa Per och Joelle, två vänner som bor i London. I juli ska vi på deras London-bröllop. Ska bli så spännande!

Jag tror att det var i september som vi träffade vi Per och Joelle sist. Vi tog en weekend i London och det var så mysigt. Hemma i Sverige hade det hunnit bli höst, men i London var det fortfarande sommar. Vi drack öl vi Themsen (ja,inte jag för jag var gravid då). Resan var superlyckad tills vi missade incheckningen med fem ynka minuter när vi skulle hem. Det slutade med att vi fick köpa en ny resa dagen efter och ta in på ett trist hotell utanför Gatwick.




Mina flickor

Igår var Elin och Sanna på besök - två av tjejerna i "tjejgänget". Tänk, vi har varit bästa vänner i 15 år nu! Det räcker med att vi har umgåtts i fem minuter, så har vi glidit in i samma roller som när vi var fjortisar. Alla gamla minnen och historier bubblar upp. Minns du när du sa såhär? Kommer du ihåg när vi gjode det där? Vi har vait med om så mycket tillsammans. Det blir mycket skratt och flams. Stackars Hans som måste sitta och lyssna på oss.

Elin är nyförlovad och lycklig!

Mamma är bäst!

Vera har varit lite kinkig de senaste två dagarna. Min teori är att hennes lilla hjärna utvecklas så snabbt att det blir obehagligt. Varje morgon har hon blivit lite bättre på att kontrollera armar, ben och läten. Fingrarna har nu hittat till munnen och man kan höra höga smackanden från hennes säng på morgonen. Tittar man ner på henne möts man av ett stort leende och följt av ett slags gurglande pip. Det dröjer inte länge innan hon säger - Mamma är bäst. Vi tränar på det varje dag nu. Med mycket repetition borde det ju fastna tillslut, som hos en papegoja.




Snart blommar körsbärsträdet.

Inte så lik mamma precis

Ja, som ni ser är Vera inte så lik mig. Jag såg mer ut som en liten griskulting och var inte alls så söt! Ja, som ni ser har även bildkvalitén förbättrats på 29 år.

.Här ser ni en liten Lotta 1980.


..och här ser ni en liten Vera 2009.

En tupplur i soffan



Idag ville inte Vera sova middag utan bara gnälla. Enda sättet att få henne att slockna var att mysa till det med hela lilla familjen i soffan. Nu är frågan om vi kan få henne att vakna igen innan det är läggdags på nytt.

En grupp forskare vid Atens medicinska universitet har under sex års tid följt över 23 000 grekers siestavanor. Resultaten är tydliga. De personer som tog en halvtimmes tupplur minst tre gånger varje vecka löpte 37 procent mindre risk att dö i en hjärtsjukdom jämfört med de som inte sov. Så...sov en stund du också!


Liten blir snabbt stor

Satt i dag och tittade igenom de foton vi tagit de senaste tre månaderna. Jag förundras över hur liten Vera faktiskt var när hon kom ut, 5 veckor för tidigt. Liten, röd och så otroligt fin. Tänk vad hon växt snabbt. Hon vägde 2365 gram då. Nu väger hon nästan 5 kilo.




Nya rabatten klar

Ja, som vi berättat tidigare skulle vi anlägga en ny rabatt på framsidan av huset. Nu är det klar! Puh, vad jobbigt det är att gräva upp gräsmattan! Det är så kul att planera hur rabatten ska bli och plantera de nyinköpta plantorna. Mindre roligt blir det att åka till tippen med alla grästuvorna. Ett helt berg, som ni ser tornar upp sig bakom rabatten.


Fredagsmys med pappa

Idag är Hans pappaledig. Vera och Hans ligger nu på verandan och myser.




- Leker du inte med mig hela tiden så ger jag dig en smocka!


Av kusinen Viola, Jens och Jenny fick Vera jättefina Big Bird (från Sesame Street). Här ser ni Big Bird möta Little Bird.

3 månader

Idag är Vera 3 månader gammal!



Fotboll, svett och tårar

Igår följde jag och Vera med för att titta på Hans när han spelade fotboll på Limhamnsfältet. Vi hämtade upp Sanna på vägen. Tänkte mig att vi skulle kunna sitta och mysa i solnedgången medan Vera sov sött i vagnen. Redan tidigt i matchen låg Hans lag under och detta kände nog Vera av. Hon började gallskrika och ville varken sova eller titta på nån match. Vera verkar tycka att fotboll är lika trist som jag tycker. Hon har mycket från sig far, men nåt ska hon ju ha från mig!




Små tår i gräset för första gången

Det är så mycket Vera ska uppleva i sitt liv. Varje dag är fylld av nya upptäckter och spännande saker. Idag fick hon känna hur gräset kittlas under fötterna. Vilken njutning!




En ny rabatt ska anläggas



Vi ska anlägga en ny rabatt på framsidan av huset. Ungefär såhär tänkte vi att den skulle se ut. Jag vill helst storma iväg till en plantskola och rycka åt mig växterna, medan hans vill planera noga. Alla växter har han nu skrivit in i ett exceldokument. I det kan man läsa när de blommar, vad de kostar och hur många plantor som krävs av varje sort för att täcka en kvadratmeter. Noga ska det vara!



Tills att vi hämtat de nya planterna till rabatten pysslas det i växthuset. Så här fin är magnolian som nu blommar.


Tomat, gurka och många olika typer av chilli har nu fått flytta ut i växthuset.

En blandning av påskmys och maginfluensa

Idag har det varit fullt upp i Asmundtorp. Jens, Jenny och kusin Viola kom och hälsade på och det gjorde Lottas farbror Stefan också. Hans hade inte fullt lika trevligt som oss andra. Han fick maginfluensa. Vi andra håller tummarna för att vi inte ska ha smittats.




Denna smarriga påsktårta bjöd jag på idag. Den blev riktigt smarrig, så här bjuder jag på receptet:

Chokladmousseetårta (lagom till 6 pers..om man vill ta två bitar var!)

150 g sötmandel
150 g hasselnötter
2 ägg
2 dl strösocker
2 krm salt
150 g vit choklad
1 Milda vaniljvisp
1,5 mks Amaretto (det hoppade vi över)
1/2 pkt fryst mango (vi tog ett helt)
2 passionsfrukter

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader. T a fram och tina mangon.

2) Mixa mandlar och hasselnötter till småspån. Tillsätt ägg, socker och salt och mixa till jämn smet.

3) Klicka ut två runda kakor (20 x 20 i diameter) på bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 20 minuter.

4) Smält chokladen på svag värme i micron. Låt svalna något.

5) Vispa vaniljvispen och blanda i Amaretton. Vänd i chokladen. Ställ kallt tills kakbottnarna svalnat.

6) Klicka ut hälften av moussen på ena kakbottnen. Lägg på den andra bottnan och lägg på resten av moussen. Toppa med mango och passionsfrukt.



Jenny, Vera och sockersöta Viola.



Kusin Viola tog hand om Vera idag. Hon fick mata henne med nappflaska. Det klarade hon fint. Hon har övat på dockan hon fick av oss i julas. Den kan äta, kissa och gråta tårar, precis som en riktig bebis.



Trots risken för att smittas av maginfluensa, vågade sig Sanna, Robban och Julia på besök. Det fick bli en promenad utomhus för säkerhets skull. Hoppas att få träffa er kära vänner snart igen.

Insanity

(Hans)
Some where I've heard that the definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting another outcome. This morning Vera and I went fo a walk and stopped ath the local grociery store to pick up some breakfast. After having paid I direcly left the store leaving my items on the checkout counter ... again(did the same thing about two weeks ago). This time the cashiere (same girl as last time) did calll me back before I had left. I guess she knew that I would forget it. 

Luckily I do not have any picture of me in a straightjacket so I'll just include a link to One flew over the cuckoo's nest insted.

Enjoy over and over and over and over again. 



(Click for video)


En lång fredag



Igår kom morfar Göran ner från Stockholm. Skåne har visat sig från sin bästa sida idag, med riktigt ljuvligt vårväder. Vi tog en tur till den fina plantskolan i Lödde för att få lite inspiration till en rabatt som vi ska anlägga på framsidan av huset. Av Göran fick vi två vinrankor som nu ska planteras i växthuset. Tankten var att vi ska ha en röd och en vit druvsort, men vi råkade komma hem med två vita. Så vi får väl åka tillbaka till plantskolan och byta...och få ytterligare lite inspiration.



Under eftermiddagen drack vi vin i växthuset där det nog var nästan 30 grader varmt. Medelhavskänsla!



Var är alla påskkärringar?

Som vanligt har vi köpt hem en massa godis "ifall om det kommer många påskkärringar". Än så länge har det inte kommit en enda..och konstigt nog börjar påskgodiset trots detta redan ta slut.

Idag skiner solen. Vilken tur att Vera har en sådan fin solhatt!


Stickat av mormor

Mormor är tokig i att sticka fina koftor till Vera. Nu väntar vi bara på att Vera ska växa i dem!





Finfina kläder..i massor

Vi har fått så mycket fina begagnade kläder till Vera. Av våra vänner Macke och Pia och deras söta döttrar fick vi två hela kassar fulla med kläder och igår kom det ett stort paket med posten från Hans syster Lisa i USA, fyllt med kläder som inte längre passar Veras bedårande kusin Katherine. Tack Lisa!

Här visar Vera hur fin hon är i klänning från Macke och Pia och små små strumpbyxor från USA.





Ovan ser ni kusin Katherine i USA. Bilden är tagen när vi var och hälsade på i oktober. Nedan ser ni hela familjen Trimble/Ahlberg. Lille Henrik syns inte, men finns med ( i Lisas mage). Han skulle födas ett par veckor innan Vera, men hon hann ut först! Vi hoppas kunna åka och häla på snart igen så att småkusinerna får träffa varandra!


Snart är det påsk

Ja, nu är det snart påsk. Funderar på att stoppa in Vera i ett stort påskägg. Tänk vad Hans skulle bli förvånad när ägget innehåller världens sötaste godisbit!



Äppelträdet som vi fick i inflyttningspresent har nu förvandlats till ett stort påskris.



I växthuset börjar magnolian att slå ut.



Vi har en fin koltrast i vår trädgård. Han är så nyfiken och skuttar efter mig för att se vad jag håller på med. Gräver jag någonstans är han genast där för att se om jag hittat någon fin mask åt honom. Idag tog han sig ett vårdopp i fågelbadet.

Lilla molntuss

Idag ville Vera följa med pappa till jobbet. Men eftersom hon fortfarande bara var klädd i pyjamas fick hon stanna hemma hos mamma. Hon är så söt i sin lilla pyjamas med moln på.

Denna sång sjunger jag för min lilla moltuss idag.


Vårstädning

Idag städar vi. Det måste ju vara någorlunda fint till påsk. Vera tycker inte alls att det är kul att städa, så vi får turas om att så att en av oss hela tiden kan underhålla henne.


Veras första Venbesök

Idag har vi varit ute på Ven och hälsat på Hans mamma Lisbeth och Hans syster Åsa som är nere från Stockholm med Veras tre kusiner Gustav, Karl-Johan och Måns. Vilket fantastiskt utflyktsväder vi fick!





Lilla Gustav, 3 år, var mycket förtjust i lilla Vera. Fast helst vill han ha en egen bebis.



Kyrkbacken.



Måns upptäckte att den lilla, lilla masken från Venedig som satt uppsatt på väggen passade Vera perfekt.
 - Ojoj...den är ömtålig. Häng tillbaks den, ropade farmor Lisbeth. Vera blev lättad! Tack farmor!



Vi passade på att inspektera vår vän Hermans bygge. Han och hans far har rivit hela gamla huset och nu ska ett nytt byggas. De är såå flitiga, nog de flitigaste vi känner.



Herman, med sitt fina skägg.

Love

Tänkte att jag skulle bjuda på denna härliga bild. Lotta och Hans, nykära på Turna Krog på Ven 2004. Ven ligger oss båda varmt om hjärtat. Imorgon ska vi visa Vera ön. Vi har inte varit där sedan i somras.


Lugnande för pappa

På BabyBjörns hemsida kan man läsa; " Att bära barnet intill sig är lugnande för både förälder och barn". Det är så skönt att Hans blir lugn och trygg så fort han får på bärselen. Vera tycker att hon kan ställa upp på att sitta i bärselen...för pappas skull. Han behöver ju varrva ner efter jobbet.


Första leendet



Hon ler varje dag, men detta är det första leendet jag lyckats fånga på bild. Nu ska vi gå ut i solen.

Vacker som en en vårdag



RSS 2.0