Jippi!

Så här glad blev Vera när hon fick höra att hon ska få en ny kusin! Det blir den åttonde kusinen!
Trots att Vera inte kryper än så lyckas hon på något mystiskt sätt förflytta sig när man vänder ryggen till.

Besök

Igår kom Julia och Sanna och hälsade på.......och en groda.


Till vildarnas land, minns ni den?

När jag var liten så hade jag boken Till vildarnas land, skriven av Maurice Sendaks. Jag minns speciellt hur jag faschinerades av bilderna i boken. Hade ni den?Till min stora glädje såg jag nu att de gjort en film av den fina berättelsen. Visst ser den lovande ut?I skogen

Idag åkte vi på utflykt till Söderåsens naturreservat. Hans tyckte att vi behövde lite frisk luft. En perfekt dagsutflykt, som vi gärna vill tipsa er om. Men att ha med barnvagnen var ingen bra idé. Det var inte så lätt att dra vagnen över stock och sten, men vi gav inte upp. Vera fick sitta en del i bärselen för att inte riskera sitt lilla liv i den skumpiga vagnen.De tre vilda kusinerna

Idag fick vi besök av Klasse och de tre vilda kusinerna Karl-Johan, Måns och Gustav.


Vera med Karl-Johan, Måns och Gustav.


Nästan alla morötterna drogs upp! Gustav och Måns.


Vad trädgården bjuder på


Idag har vi skördat tomater i alla dess färger och physalis, även kallad "kapkrusbär". Namnet har frukten fått på grund av att den förr odlades utmed skeppsrutterna och bl a vid "Cape of Good Hope", Godahoppsudden, för att användas som medel mot skörbjugg. Vi ligger inte direkt i riskzonen för skörbjugg här i Asmundtorp, men mums vad goda de små bären är!


Vår vackraste chilliplanta heter "Arizona". Den har mörka blad och lila blommor. Hur frukterna kommer att se ut vet vi inte än.


Chillin "Jamaican Bell" har haft problem med löss. Igår gick jag lös med vattenslangen och sprutade bort alla små kryp. Jag räknade till fem olika typer av löss på plantan. Det måste vara alla löss som finns, tänkte jag. Till min fasa läste jag läskig fakta på nätet om bladlöss, som fick mig att inse att jag nog aldrig kommer att bli av med dem helt.

Så här står det:

"När det börjar bli ont om mat eller för trångt på en växt, föds bladlöss med vingar för att kunna flyga till en ny växt längre bort. De kan färdas långa sträckor med luftströmmarna. Bladlösshonorna kan föda ungar utan att bli befruktade. Ungarna blir i så fall exakta kopior och därför borde det finnas många gånger fler honor än hanar. Per dag kan en hona föda omkring 50 ungar. De obefruktade honornas ungar är redan havande med avkomma och så vidare. I Sverige finns cirka 365 arter av bladlöss. De flesta lever i södra delen av Sverige."
Härliga, stora björnbär har vi växades mot husets södervägg. Varje år är de lika fantastiska. Och bäst av allt...inga larver alls!

Vindruvorna börjar se ut som på bilden.


Svart paprika är både gott och lättodlat.


Den enklaste blomman, ringblomman, är också en av de somrigaste och vackraste. Ser just ut som en blomma ska se ut, som de blommor man ritade som barn.


OjdåOjdå..hur blev det så här?

Soffpotatis


Tidiga morgnar kan vara rätt mysiga. Idag morgnar sig Vera i soffan. Hon tittar på Nyhetsmorgon där de diskuterar för tidigt födda barn. Vera känner att det är hennes ämne och är därför väldigt koncentrerad.

Frisk igen

Här har ni en som mår bättre idag. Nu är hon full av energi och sprattel som vanligt.
Sjukling

Vera har blivit förkyld. Vanligtvis sover hon hela nätterna men i natt vaknade hon var tionde minut och var ledsen. Vi misstänkte öroninflammation och besökte därför vårdcentralen idag. Det visade sig att vi bara var nojjiga förstagångsföräldrar. Veras öron såg prima ut. Något är dock fel för Vera är hängig och ledsen. Det blir därför mycket mys och hålla handen idag.SkrattVera har kommit på hur roliga föräldrar hon har. Hon skrattar åt allt tokigt vi gör. Gör vi konstiga ljud, grimaser eller går på ett lustigt sätt så bubblar hon av skratt.

Venborna vs sommargästerna

Ja, vi var knappt hemkomna från London förrän vi begav oss ut till Ven. Det var nämligen dags för den årliga fotbollsmatchen mellan venborna (uppvuxna eller permanent boende på Ven) och sommargästerna (de med sommarstugor på ön). Hans spelade som vanligt med sommargärsterna. Vanligtvis brukar detta lag vinna...men inte i år tyvärr. Resultatet behöver inte nämnas.


Vera och Hans på Venbåten.
Vera 6 månader

Ja, så har vi plötsligt haft världens finaste lilla människa i vår familj i ett halvår! Hon blir roligare och roligare för varje dag. Hon kan nu underhålla sig själv med sina leksaker, rulla runt, äta smakportioner och göra alla möjliga konstiga ljud.


Lilla söta Tuva

Idag har jag och Vera varit hos Måns och Karin för att träffa lilla fina Tuva. Plötsligt känns Vera så stor. Har redan hunnit glömma hur pyttig hon var när hon föddes.
Emma och lille Alvin var också på besök hos Tuva, till Veras stora förtjusning. Tillsammans myste de i babygymmet. Det visade sig vara minst lika flirtigt som på ett vanligt gym. Alvin tyckte att Vera var lite FÖR besvärlig. Hon ville klänga på honom hela tiden.

Lite mer från Londonresan


Här ser ni oss första kvällen. Vad är väl England utan en pint öl?


Välbehövd vila på hotellet. Veras snuttetrasa hängde med överallt och som vanligt gjorde den underverk. Så här får du en bebis att sova:
1) Lägg bebisen ner
2) Lägg snuttetrasan över huvudet.
3) Vänta tre sekunder...klart!Ja...och så det vackra bröllopet då. Per och Joelle gifte sig på Stanhill Court, en herrgård byggd 1881. Vi bodde alla i huset, vilket gjorde det praktiskt för oss småbarnsföräldrar. Flott ska det vara! Att tillägga är att samtiga rum hade himmelssängar i medeltida stil!


Vera och Cassandra (Hans gymnasieklasskompis Liz's söta dotter) leker i himmelssängen.


Brudparet hämtades i Joelles pappas Morgan. Det hade Joelle drömt om sedan hon var en liten flicka.Gymnasieklasskompisarna från Hans tid i Schwiez höll ett tal tillsammans. Det blev riktigt lyckat!Svensexe-grabbarna med bruden.

Gymnasieklasskompisarna

Hans och Liz.

All you need is LOVE

Vi har varit på bröllop i London. Därav har bloggen stått still. Saknat oss?


Festklädda familjen.Bruden Joelle och brudgummen Per, tillsammans med sina föräldrar.


Joelle, wow!

Mer bilder från resan kommer imorgon. Nu ska vi sova!


Härliga Vendagar

Vi har hängt på Ven med våra amerikaner ett par dagar. Hans och gamla gymnasiekompisen Erik har snackat gamla minnen från tiden de bodde i Schweiz.


Vera fick vakta handdukarna medan vi andra tog ett dopp.Vi fastnade i ett regnoväder. Som tur är var vi säkra under taket på campingens uteservering. Vera trivdes i Eriks famn.Det blev lite kallt när solen försvann (men Vera var lika glad ändå). Vi fick be farfar Tore komma och hämta oss.


Jill, Erik, Lisbeth och Hans.Jill och Erik på Lilla torg i Malmö.


Vi kollar in Asmundtorp kyrka.

Ven

Jag, Jill och Vera fick tillåtelse att grabbarna att komma till Ven trots svensexan. De skulle ändå hålla på med en massa aktiviteter hela dagen. Vi tjejer käkade gott och låg på stranden. Vi såg inte skymten av killarna förrän 5 minuter innan vi skulle åka till fastlandet igen.


Jill framför Hans föräldrars hus.Vera var glad att återse sin pappa lite snabbt. Här ser ni familjen solhatt.


Vera med sin fina boll som jag köte till henne i Helsingborg. Hon älskar att den har så många fina detaljer att smaka på.

Amerikan på besök

Amerikanska Jill bor här medan hennes man är på svensexa med Hans ute på Ven. Vi har det jättetrevligt! Idag har jag visat henne Helsingborg där vi shoppade lite och Borstahusen, där vi tog ett kvällsdopp.
Värmen fortsätter

Det är varmt, klibbigt och härligt även idag! Hans ska ut till ven där de ska hålla en svensexa. Jag och Vera blir kvar här hemma.

Bjuder på en svalkande bild på Hans idag. Den är tagen på Tjörn förra sommaren, morgonen efter Kajsas och Tobbes bröllop.


Vilken värme!

Det är så varmt idag att Vera fått flytta in i cykelförrådet.


Sjösättning

Så här skönt såg det ut när båten flyttade till Borstahusens hamn igår. -Den flyter!, utbrast Hans när den gled ner från släpet i det 20-gradiga vattnet. Vi firade med ett dopp!RSS 2.0