Kat and the Kings

 
Vi har varit på musikal i Kapstaden och sett Kat and the Kings. Det var väldigt kul och alla ungarna var med utom Truls som fick stanna med farmor och farfar. Det var svänigt och Vera stod till slut upp i sin stol och dansade.
 
Så här skriver Wikipedia om musikalen:

Kat and the Kings is a musical with a book and lyrics by David Kramer and music by Taliep Petersen.

Set in late-1950s South Africa, it focuses on teenager Kat Diamond, who believes he's the best singer and dancer in District Six, a multi-racial slum in Cape Town. With his friends Ballie, Magoo, Bingo, and Lucy, he forms the a cappella group the Cavalla Kings, and the quintet - emulating the American doo wop and rock and roll they adore - becomes a sensation, graduating from street corners to "whites only" nightclubs (where the dictates of apartheid force them to use the rear entrance) and a recording contract.

 
Om ni vill ser mer om musikalen på youtube så kan ni kolla här.

Mot Kapstaden

Ja, jag vet, jag ligger efter med bloggen. Vi har fullt upp med alla barn här. Ska det inte ätas så ska det badas.
 
Häromdagen åkte vi i alla fall till Kapstaden för att gå på akvariet. Fiskarna var spännande men jag undrar om inte barnen kommer att minnas kåkstaden som man passerar på motorvägen bättre. Trots att jag susat förbi de små husen och plåtskjulen många gånger blir jag lika förstummad varje gång. Tänk att miljontals människor bor sådär. Kontrasterna är så stora här.
 
 
 

Barnen provar en ny lekplats

Eftersom vi har hela fem ungar under samma tak i fem veckor så måste vi ju anpassa vårt program därefter. Sedan vi var här sist har en vingård som ligger i närheten byggt en ny lekplats. Den var vi ju tvugna att testa.
 
Lekplatsen på Vergelegen fick ett gott betyg av juryn. Om det fanns något minus så var det att det blev lite hett att leka i solen efter ett tag, men det fanns skugga att pusta ut i.

Vera 4 år

Ja...av fyra födelsedagar har hon spenderat tre av dem i Sydafrika! I år firades hon med ballonger, super moist chocolate cake som kusinerna tagit med från USA och en hel del presenter.
 
Truls hurrade för syrran!
 
Så här såg det ut när hon fyllde 1
Så här såg det ut när hon fyllde 3
 
 

Street Festival i Stellenbosch

Åh, vad jag önskar att vädret tillät mer sådant här i Sverige. i Stellenbosch anordnas varannan vecka en liten gatufestival där man köper sig ett vinglas för ungefär 15 kronor och sedan kan gå runt och provsmaka en massa goda viner. Barnen får tavelkritor att måla gatan med, gatumusikanter spelar och alla bara står och snackar och har det allmänt bra.
 
Dagen efter att vi anlände kom Hans andra syster Lisa med familj från USA. Nya kusiner att leka med med andra ord. Här nedan ser ni Vera, Katherine, Truls, William och Henrik.
 
 

Fyra solbrända kusiner

Vi avlöser varandra här i Sydafrika. Dagen efter att vi kom hit åkte familjen Pettersson med barnens fyra kusiner hem. De har varit här i fem veckor (gissa om vi kände oss bleka jämfört med dem). Vi hann i alla fall hänga lite på stranden, äta god middag och tramsa i poolen med dem innan de åkte hem till Stockholm igen.
 
Kusinerna Måns, Karl-Johan, Gustav och Olle på en vingård där vi käkade deras "sista måltid" innan hemresa.

Lång resa, men den som väntar på något gott..

 
Ja, det är inte jättekul att resa långt med två små barn, men resan gick faktiskt rätt smidigt. Våra snälla grannar körde oss till Kastrup och på flyget till Istanbul roade sig Truls med att pussa på alla söta flygvärdinnor. Väl i Istanbul somnade Vera medan Truls valde att hålla sig vaken ända till midnatt.
 
Vi hade bokat våra platser på långflyget (Istanbul-johannesburg-Kapstaden) redan för två månader sedan för att få bra platser med babysitter åt Truls. Vid incheckningen gjorde de dock fel vilket resulterade i att vi inte fått våra bokade platser utan istället fick ha Truls i knät hela natten. Båda barnen sov i alla fall hyfsat gott (till skillnad från oss föräldrar). På morgonen var det spännande med frukost på planet. Det trånga utrymmet och en unge med spring i benen resulterade i att Truls bet hål i ett sådant där litet vattenpaket som man alltid får till maten plan och Vera fick vatten i hela sitt säte. Alla reservkläder i skötväskan hade vi också lyckats blöta ner och Vera fick kliva av planet i Kapstaden i hennes enda torra plagg, passade nog en sommarklänning.
 
Vi möttes av värme, farmor och farfar och vår stora bil (snarare en buss) som vi hyrt eftersom vi kommer vara många här samtidigt.
 

RSS 2.0