Vanligt förekommande ord på bloggen


Envis ung dam

Vera är blev 15 månader i helgen och har blivit en riktigt envis ung dam. Helst ska hon göra precis som hon vill och dessutom alldeles själv. Det kan vara lite besvärligt, men samtidigt lär hon ju sig mycket på att försöka. Nu äter hon till exempel själv med sked eller gaffel och dricker själv ur ett glas. Hon är en riktig härm-apa. Hon matar gärna sin nalle medan vi försöker att mata henne. Låtsas vi att vi tar en tugga av hennes mat och smackar högt för att få henne att smaka, så gör hon liksom oss - låtsasäter och smackar nöjt.

Hon satte foten i en potta....

...och kunde inte komma loss!


Morfar på besök

Igår kom Veras morfar på besök från Stockholm. Det blev en kort visit. Han åkte vidare till min bror med familj efter lunch. Innan dess hann han och Vera leka lite. Antagligen hann han även smittas av vår förkylning.Vera hjälpte oss att handla på ICA idag. Hon drog vår varukorg så fint tills hon såg en annan korg med roligare varor i passera. Då satte hon efter den istället.

Förkylningstider

Jag har varit hemma från jobbet två dagar i förra veckan på grund av förkylning. Nu har så klart Vera också blivit sjuk. Hon är snorig, hostig och lite gnällig. Samtidigt så är hon väldigt klängig och vill mysa mycket, vilket både jag och Hans gillar.
Middagslur


Vårblomster

Husdjur

I morse när Vera och Hans steg upp såg de att en kaja ramlat ner i skorstenen och skuttade runt i öppna spisen. Spännande tyckte fågelälskaren Vera som fick titta på fågeln på nära håll innan Hans släppte ut den. Nu är det dags att sätta upp ett nät på skorsstenen, för det är andra gången det händer. Sist hade vi hunnit tända fyr i spisen, vilket gjode det hela mycket läskigare!


- Nej, det är inte jag som slickat på kaninen!

Äta med sked

Nu vill Vera testa allt själv. Att äta med sked är det hon övar på för tillfället. Det går faktiskt riktigt bra, även om en hel del mat hamnar under stolen.
Stockholmsresa

Hans och Vera åkte till Stockholm i onsdags förra vecken. Själv fick jag stanna hemma, tills i fredags då jag tog tåget till huvudstaden. Då hade jag spenderat mina två första nätter utan Vera någonsin. Jobbigare än vad man kan tro faktiskt. Hon verkade inte ha saknat mig ett dugg. Hon hade haft det jättekul med de tre stockholmskusinerna!


Måns, Vera, Hans och Gustav utanför tekniska museet.


Det syntes att Vera och Gustav är kusiner.


Gustav ville vara som sin skånska kusin och ha klämma i sitt lockiga hår han också!


Tokiga Gustav!


Vi var och tittade på lilla Ebba, som var söt som socker. Elin, Erik och Ebba - familjen E.

Påskfirande i Ullstorp

Vi har firat påsk hos Veras mormor, Stefan och hunden Leo i Ullstorp.


Vi tog en titt på konstrundan. Vera hittade ett fint påskris.


Påskklädd.


De tre kusinerna Frank, Vera och Viola. Första bilden på de tre tillsammans.


Mycket mat och full rulle med alla tre kusinerna. Vera, som är en finsmakare, hittade en ny favoritmaträtt -stenbitsrom.


Jenny, Jens och minstingen Frank.


Underbara lille Frank.


Påskplantering utanför huset.


Viola läser för Vera.


Vera ville gärna bli buren av Viola.


Leo och Vera i varsitt knä.

Glas påsk!


Glas påsk önskar en liten arg påskkärring!

RSS 2.0