Happy halloween!



Ute med Leo

Veras mormors hund Leo fick följa med på skogspromenad idag.






Nya IKEA

Idag har vi kollat in nya IKEA i Malmö. Det var stort och fullt med folk. Vera och Klarafina lekte IKEA-vagnen med prylar de hittade längs vägen.



Skånes djurpark

Ja, igår åkte vi till Skånes djurpark. Vi grillade korv och hade det mysigt.





Vi trodde att lodjur är skygga djur, men vi stötte på ett lodjur som i smyg drömde om att bli fotomodell.



Vera med kusinerna.


Sälarna var det som Gustav helst ville se. Vera ville hoppa ner och bada med dem.



Full fart!



Höstmorgon

Det är så vackert ute nu när löven skiftar färg. Så här fint är det i trädgården nu. Idag ska vi till Skånes djurpark. Jag tror att Vera kommer att gilla det. Hon har precis börjat intressera sig för djur. I alla fall hundar.


Redo för vandring

Igår kom Hans hem med en ryggsäck med bebis-plats, som han fyndat på Blocket. Perfekt till skogsturer och resor! Vera börjar nämligen bli för tung för baby-björn-bärselen.

Vera ville testa ryggsäcken så fort hon vaknade i morse. Hon fick vara med när Hans gjorde frukost och njöt av utsikten.


Egenodlad pumpa


Sydafrika-längtan

Det regnar ute och är mörkt. Men det gör inte så mycket för det är inte så lång tid kvar innan vi drar till Sydafrika. Ska bli så härligt. Bjuder på några bilder från vårt tidigare besök där för snart två år sedan.




Ibland tycker man själv att man har hängig rumpa...men inte i jämförelse...



Anna och jag på Godahoppsudden.


I skogen med far


Idag åkte Hans till Järavallen för att reka sin nya löparrunda. På en stubbe i skogen hittade han vad han tror var en livs levande "Umpa Lumpa".


Gult är fint

Vera är så snygg idag i Hans syster Lisas gula, stickade 70-talsklänning.



Mamma har fyndat denna gåvagn till mig på loppis.


Pappas Jula-katalog är ett minne blott.

Siri på besök

Idag kom Bertil, Emma och lilla Siri (snart 3 månader) på besök. Siri fann sig så tillrätta i Veras Bumbo att hon fick låna med sig den hem. Dessa små töser kommer förhoppningsvis att hänga tillsammans på Ven i framtiden. Kanske sommarjobba i Herman och Lottas glassfabrik?


Läskiga pumpan klar

Nu lyser vår läskiga halloween-pumpa ute på trappen. Visst blev den häftig?



Vera 9 månader....för några dagar sedan

Jag har ju lagt upp bilder på Vera varje gång hon fyller "ny månad". Denna månaden har det liksom helt glömts bort den 16:e när Vera fyllde 9 månader. Det är fullt upp nu. Vera vill att man ska hålla i henne så att hon kan gå runt i huset och titta på sladdar, damtussar, smulor och annat spännande man kan hitta på golvet. Inget krypande än och inte heller några tänder. Den som spar han har, säger Vera.




Det är sååå otroligt frustrerande ibland, när man inte kan allt man vill!

Att säkra hemmet

Snart är det dags att börja barnsäkra vårt hem.



Pumpan

Idag har arbetet med att göra en häftig halloween-pumpa påbörjats. Vera och Hans var i full gång med att karva ur jättepumpan i morse när jag steg upp. Hur resultatet blir får ni se senare.

Idag är det barnloppis här i Asmundtorp. Jag och Vera ska bort och fynda tillsammans med Veras kompis Klarafina och hennes mamma.





Nya pannan har kommit!

Nu har äntligen vår nya panna och akumulatortank kommit! De ska nu hissas ner i källaren. Spännande...måste ut och se hur det går.


Hoppe-tossan

Vera har fått en hoppgunga!


Vintage stories

Jag är sjuk idag. Kände mig lite krasslig redan igår men stack iväg och tränade ett riktigt hårt pass ändå. När jag kom hem hade jag ont i halsen och kände mig allmänt förkyld. Hans har tagit hand om Vera idag, så att jag har kunnat kurera mig. Riktigt mysigt att vara sjuk ibland. Jag har legat i badet och läst tidningar, ätit soppa och tittat på filmen "Män som hatar kvinnor".

Min mamma ringde idag och berättade att KappAhl hade en ny fin klädkollektion. Den heter Vintage Stories och är inspirerad av gamla filmer och blekta fotografier. De hade även plagg i Veras storlek berättade hon. Åh, vad jag ville iväg och shoppa. Men du är ju sjuk....och måste vila, påminde Hans mig om. När han och Vera kom hem efter att ha varit ute och kört en sväng överraskade han mig med en kasse från KappAhl. Dessa fina fina plagg hade han köpt till Vera.



Att hitta den perfekta pumpan



Idag har vi köpt en pumpa som vi ska ha på vår trapp. Det var svårt att hitta den perfekta pumpan. Några har höga och smala, andra korta och tjocka. Vera fick provsitta tills hon hittade den rätta. (ser ni att hon själv ser ut som en pumpa i sin huva)

Förra året när vi var i usa köpte vi ett "pumpkin carving kit". Det innehåller bland annat en skopa att skopa ur pumpan med och olika små sågar att skära ut mönster med. Får se om jag orkar fixa pumpan imorgon.

Skapa den nya simpsons-karaktären!

Den fantastiska tecknade tv-serien The Simpsons firar nu 20-årsjubileum. De utlyser därmed en speciell tävling där du får chansen att skapa en egen simpsons-karaktär. Jag tänker i alla fall vara med och det tycker jag att du ska vara också!

Vilken är er favoritkaraktär?




En groda i köket

Idag tyckte Hans att det var hög tid att plocka in de flytande vattenväxter som vi haft i vårt fågelbad i trädgården. Det är ju så kallt om nätterna nu och växterna börjar se ledsna ut. Det var tydligen inte bara växterna som längtade efter värmen här inne. En liten groda hängde med in och började plötsligt hoppa runt på köksbänken!



En annan som gillar värme är Vera. På morgnarna när vi går upp tänder vi i öppna spisen. Hur mysigt som helst att sitta och leka i ljuset och värmen därifrån.


Tittut

Idag mår Veras mage bättre. Vi leker och leker. Vera tycks aldrig tröttna på "tittut" och vill ha min uppmärksamhet precis hela tiden. Vi har varit ute på två promenader och då har Vera sovit djupt nerborrad i sin åkpåse. Liksom förra vintern tycks hon njuta av att ligga helt inpackad i jacka, mössa och åkpåse. Hon ser ut som en liten kåldolme.


- "Tittut"

Hos doktorn

Idag har Vera varit hos doktorn. Veras mage har krånglat i två veckor nu och vi började bli oroliga att hon kanske var känslig för gluten eller så. Det började med två kvällar med vad vi trodde var maginfluensa. Därefter har den lilla magen krånglat. Den blir uppsvälld om kvällarna och Vera har kräkt nästan varannan dag efter läggdags. Doktorn tyckte inte att vi skulle oroa oss. Vera går upp som hon ska i vikt och troligtvis är det bara sviter efter maginfluensan. Som vanligt kände jag mig som en övernojjig förstagångsförälder när jag gick från doktorn.

Vera är i alla fall go och glad!




På skogsvandring

Min bror Jens med familj (Jenny och lilla Viola) har varit och hälsat på i helgen. Medan Jenny var på fotouppdrag passade vi andra på att andas in den friska höstluften riktigt ordentligt i Söderåsens nationalpark. Där tog vi den gulmarkerade 3,9 km långa Kopparhattsrundan. Viola fick ansvara för att hitta alla gulmarkerade träd så att vi inte gck vilse. Det klarade hon galant!







Öppna förskolan

Vera har idag varit på öppna förskolan inne i Landskrona. Dit brukar hon åka med kompisen Klarafina och hennes storebror Milton. Här ser ni Vera som väntar på att vi ska bli upplockade. Det är kalas med öppna förskolan. Där kan man kolla in de stora fräcka barnen, fika och leva rövare.



Vi har planterat lite höstblommor på trappen.

Prinsessan på ärten

Vera fortsätter att mumsa på ärtor. Ärtorna tycks ha en egen vilja ibland och det är inte att hamna i Veras mun.




Den vilda bebin äter ärtor minsann

Idag har Vera ätit små fina ärtor. Hon har själv plockat upp dem och stoppat dem i munnen. Ungefär tre fjärdedelar hamnade på andra ställen, såsom under hakan och innanför tröjan. Men Vera var lika lycklig för det.


Ser ni att två ärtor är fastkilade under hakan?



Sen lekte vi Den vilda bebin. Ni vet den där sagan av Barbro Lindgren den busiga bebin som en dag när han har tråkit tar en låda ur sin mammas skåp. Han ska ut och åka båt! Och herr Kanin och herr Giraff och lilla Vild får åka med på färden - de vill ju också se sig om i världen!





Oj, det stormar på havet! - Håll i dig Ankan!

Källartrappan borta

Äntligen är en ny värmepanna på väg! Sedan vår gamla gick sönder dagen vi kom hem med Vera från sjukhuset har vi haft en tillfällig panna som hållt oss någorlunda varma. Men nu ska en ny panna in i källaren. Vi längtar tills vi har mer varmvatten än vad vi har nu! Nu kan vi inte fylla badkaret innan varmtvattnet tar slut.

Det stora projektet med den nya pannan och akumulatortanken blir att få in dem i källaren. Eftersom vi inte har någon källtrapp utifrån, så fanns det bara två alternativ. Antingen riva en bit av ytterväggen eller montera ner källartrappen och därefter hissa ner apparaterna. Vi valde det sistnämnda, eftersom det känns helt idiotiskt att riva yttervägg på ett gammalt hus från -34.

Igår kom Veras farfar Tore hit för att hjälpa till med rivningen. På bara en timme var trappan väck! Nu får man klättra på en stege för att komma ner i källaren. Jag är livrädd att jag ska glömma att trappan är borta och rasa ner. Så jag har fått skriva en varningslapp på källardörren.


Jäkla kräksjuka

Vera har fått någon slags kräksjuka. Det kommer först då hon lagt sig på kvällen, innan dess är hon pigg och glad. Två kvällar nu har vi fått springa fram och tillbaka och byta lakan i hennes säng och duscha av vår kräkiga bebis. Lilla stackaren. Hoppas verkligen att det inte upprepas ikväll.


Liten tröja blev ännu mindre

Ojoj...jag har råkat krympa Veras fina tröja som mormor stickat! Efter att Vera haft en kräkincident i vagnen rafsade jag bara ihop alla kräkiga kläder och filtar och stoppade direkt i tvättmaskinen. Tänkte visst inte på att ylletröjor inte mår så bra i 40 grader. (pinsamt nog krympte jag även Hans Hugo Boss-tröja för ett par år sedan och borde därför veta bättre)

Nu har Veras vovve istället fått en superfin, mycket kompakt tröja att hålla sig varm i. Som tur är har Vera tre andra fina stickade tröjor som mormor gjort åt henne.


RSS 2.0