Nyss så träffa jag en krokodil...

Igår var vi på en krokodilfarm med över 3000 nilkrokodiler. De var häftiga och lite läskiga. Vera fick inte sitta på Hans axlar eftersom risken då fanns att hon ramlade ner i krokodilbassängen. Säkerheten här är inte direkt som i djurparker hemma.Truls fick klappa en krokodilbebis som var lika gammal som honom.Truls fick köra traktor.


Klappa en gepard

Jag och Vera klappade en gepard häromdagen. Vi fick vänta länge i värmen innan det var vår tur och när vi väl fick klappa var Vera både trött och otroligt törstig. Hon ville plötsligt inte klappa alls, men klappade sedan lite snabbt när jag sa att hon skulle få köpa en dricka om hon gjorde det. Jag vet ju att hon skulle ångra sig om hon inte klappade den. Det är ju inte varje dag man har chansen att klappa ett sådant vackert djur. Det finns endast 7500 stycken kvar i världen. Sorgligt.Bad

Det är kul att bada i poolen, men att bada i balja är inte så dumt det heller.Truls


Truls är en riktig busunge. Han ser så snäll ut, men ofta får han bus i blicken och sätter iväg för att peta i någon kontakt eller stoppa något skräp i munnen. Han älskar när man jagar honom och ropar - Stopp! Då skrattar han högt och kryper ännu snabbare.


Han äter ALLT! Häromdagen fick han testa sushi för första gången. Det var gott! Här ser ni honom äta vattenmelon. Kladdet på magen uppstod då han skulle klappa händer samtidigt som han höll melon i händerna.Pingvinbad

Vera och Truls var ju tvugna att bada med de små söta pingvinerna så vi begav oss till Simonstown i fredags. Det blev en härlig dag med mycket sol och många små nyfikna pingviner.


Barnen på pingvinjakt.


Fiskelycka

Häromdagen när vi var ute och körde såg vi hur flera personer kämpade med att dra upp ett fiskenät. Vi stannade för att se om de fick någon fisk. Som de fick äpa för att få upp det tunga nätet. Väl uppe visade det sig innehålla flera hajar, en massa småfisk och en gigantisk rocka.

Hajarna, som var riktigt stora, släpades ut i vattnet igen och släpptes fria. Denna haj var riktigt arg och kastade sig fram och tillbaka och försökte hugga de som kom nära.


- Jag vill också äta rocka, ropade Vera när hon såg denna.
Hur äter man rocka egentligen undrade vi då? Någon av er som smakat det någon gång?


Nu och då

Vera har blivit så stor. Se så liten hon var när hon stod vid samma väggmålning för två år sedan.
Promenad på vingården Vergelegen

Vergelegen ligger nära och vi har varit där flera gånger förr. Idag åkte vi dit för att promenera i skuggan av de stora träden. Vingården har vacker park, rosenträdgård, broar och många slingrande stigar som Vera gillade att springa på.


De enorma kampträden planterades här för 400 år sedan.


Truls kröp på de välskötta gräsmattorna och smakade på ekollon och omogna avokados och sharonfrukter som ramlat ner från träden.


Näckrosor i flera olika färger.


Storasyster och lillebror i bambusnåret.Hans och Trulsen i ett träd.


För två år sedan tog vi en bild på mig och Vera på samma gren. Här nedanför ser ni hur vi såg ut då.
Vill fixa mina egna rabatter hemma i trädgåden så att de blir lika fina som de här.


Gordons Bay


Lite eftermiddags-slapp i Gordons Bay.

Värmebölja

Ja, vad kan man hitta på med två små när det är 36 grader varmt? Mysa på stranden kan man  göra,men det får vara på morgonen eller kvällen,annars är det för hett även där.


Tältet ger bra skugga till Truls, fast han kryper iväg hela tiden.


Första dagen Truls var på stranden åt han flera nävar med sand. Nu stoppar han sanden  inte i munnen hela tiden utan kryper runt istället.
Vera har en stooor sandlåda här!Vågar hoppa själv

När man är tre tre år vågar man hoppa i poolen själv!


Vera 3 år

Så var det äntligen Veras 3-årsdag. Som hon längtat! Idag ska vi bada men hennes nya uppblåsbara säl och äta sushi på favoritrestaurangen Blue Waters.Liv i luckan

Truls passar gärna på att göra nummer två så fort vi ska köra någonstans. Baklucke-loppis har man ju hört talas om men här har vi även introducerat baklucke-byte.


Heja Hans!

I söndags sprang Hans ett lopp på 3 mil, från Camps Bay och Hout Bay och tillbaka igen. Han började springa kl 6 på morgonen, men trots detta blev det så hett att han var nära på att avbryta. Fast han min Hans bet ihop och klarade springa hela loppet! Bravo! Tufft med tanke på att det var en av sommarens hetaste dagar hittills, över 36 grader.


Längs vägen

Landskapet är så vackert. Tyvärr blir man "hemmablind" efter bara ett par dagar och glömmer nästan bort att njuta av de vackra vyerna längs vägarna. De här maffiga bergen ligger bara ungefär en kvart ifrån där vi bor och de susar vi ofta förbi på väg någonstans. Men precis som hemma har man fokus på nåt annat. En unge är hungrig och den andra behöver stanna och kissa.
Haj på daj

Här i Sydafrika finns det gott om hajar i havet. De vill vi helst inte träffa på. Fast på akvariet i Kapstaden var de spännande att titta på.Truls uppskattade akvariet lika mycket som Vera gjorde.


-Titta, MÅNGA Nemosar!


Picknick i botaniska trädgården

När Herman och Kristina gifte sig fick de bland annat en överraskning i Sydafrika av oss. Det blev en picknick i botaniska trädgården i Kirstenbosch. Vi hade med oss pastasallad och fina cupcakes med grön glasyr på. Det var riktigt varmt, men i skuggan var det härligt.
Vera lekte bland bananträden.Jordgubbar

Som Vera har längtat efter jordgubbar!


På vingården Simonsig

Igår var vi på vingården Simonsig. För två år sedan var det där som våra kära vänner Herman och Kristina träffades för allra första gången. Då visste de inte vilken lycka de skulle få uppleva tillsammans. Nu är de gifta och allt! Det var vi förstås tvugna att fira. Härligt att vi är här tillsammans allihopa igen!


Herman, Kristina och Vera. Vi har en nästan likadan bild som vi tog för två år sedan på samma ställe.


Många vingårdan har små lekplatser. De afrikanska däck-gungorna är kul. Får kanske köpa hem en och hänga på altanen. De säljs längs vägarna har vi sett.
Lek på altanen

Truls och Vera passade på att leka på altanen på morgonen innan det blivit för hett.-Jag ser Ven härifrån, ropade Vera när hon tittade ut över False Bay.


Hibiskus i trädgården.


Frukt i massor

Idag har vi varit i en av favoritaffärerna, Fruit´n Veg, där det till bra priser säljs frukt och grönsaker. Varje morgon äter vi fruktsallad så det går åt en hel del. Litchi, mango, bananer, vindruvor och melon blev dagens inköp. Och så köpte Vera en fin glass som matchade hennes klänning så fint.Mangos stora som Truls huvud.


Bäst att äta upp glassen innan man sätter sig i den varma bilen.

Svalka


Vera bara badar och badar. Hon är som en liten fisk. Trots att läpparna blir blå känner hon knappt att hon fryser. Det är ju så roligt!


Truls är mer skeptisk till det svalkande vattnet, även om jag här lyckats fånga ett ögonblick då han faktiskt ser ut att njuta. Varje gång vi går i poolen klamrar han sig fast hårt kring ens hals som en liten apa. Han försöker nästan klättra upp på ens huvud för att komma ur vattnet. Undrar om det beror på att det inte blev nåt babysim med honom, så som det blev med Vera. Nåt dopp om dagen ska nog få honom att tycka att bad är lika kul som resten av familjen tycker.

Shopping, trädgårdsarbete och stranden

Nu känns det som att vi börjar förstå att vi är här. Första dagarna känns ju alltid lite konstiga.Idag fick vi börja dagen med att åka och köpa lite sommarkläder till Truls, som knappt ägde några alls. Det är såå billigt med barnkläder här. Köpte 5 t-shirtar och 4 par shorts och det kostade knappt 200 kronor. Blir så mycket roligare att shoppa när det är på det viset! Det lär bli mycket mer shoppande. Hör av er om ni har några beställningar på sommarkläder till ungarna!Vera har hjälp farfar att klippa ner vissna blad från palmen utanför huset.


Eftermiddagen spenderade vi på stranden. Truls åt några nävar sand och Vera sprang fram och tillbaka när vågorna kom och sedan drog sig tillbaka. Det blåste ganska mycket idag så flera gånger fick jag och Hans jaga barnens solhattar som blåste iväg.


Vera valde glass. Blå med bubbelgums-smak. Det gäller att ära snabbt när det är varmt!

Gott nytt år!

Redan första kvällen var vi bjudna på nyårsfest hos våra vänner Herman och Kristina, som också är här eftersom Kristinas föräldrar bor bara en kvart från oss. Vi var ganska trötta efter resan. Barnen somnade snabbt och vi njöt av fantastisk mat och gott vin. Det är inte mycket till fyrverkerier här, men en och annan nödraket skjuts upp och dalar sakta ner över havet. Inte en kväll man vill vara i sjönöd med andra ord!


Mys i solnedgången.

Äntligen i Sydafrika!

Ja, så var vi äntligen på väg till Afrika! Som vi längtat! Jag tror att Vera snackat om denna resa och allt härligt vi ska hitta på sedan i sommar. Jag måste medge att jag var lite nervös för långflygningen även om vi gjorde den tidigare med Vera. Men det är annorlunda med två små barn. Hur som helst så gick det jättebra. Barnen var vakna på flyget till London och Truls somnade sedan nästan direkt när nästa flyg startat. Vera var vaken ett tag. Det var ju så spännande med eget säte, egen tv och eget litet bord som man fick egen mat serverad på. Truls sov bra i sin lilla säng, men vi upptäckte att han försökte klättra ur den när han vaknade till. Det kändes därför tryggare att ha honom i famnen.

Väl framme i Sydafrika chockades våra vintertrötta sinnen av värmen och framför allt av det skarpa ljuset. Åh, så härligt!Det blev genast ett dopp i poolen!


RSS 2.0