Båten är klar!

Hans har varit så flitig. Den gamla 70-talsbåten har blivit som ny! Nu är den redo inför Pers svensexa till helgen! Idag ska den sjösättas!
Så här såg båten ut innan.

Napp eller inte napp...det är den stora frågan


Första havsbadet

Idag har det varit svettigt. Lilla familjen begav sig därför till Borstahusen för ett svalkande dopp i Öresund. För Vera blev det första kontakten med havet. Hon gillade det!


I bakgrunden ser ni Hans som är på väg ner i vattnet.

Har ni badat än?

Jackson

Ja..så har en legend gått ur tiden. Jackson måste var en av de underligaste kändisarna, nästan mer som någon slags seriefigur än en riktig människa. Tänk bara på all de konstiga rykten som spridits om honom. Tex:

-Att han sov i ett syrgastält för att hålla sig ung
-Att han aldrig plastikopererat näsan
-Att han tatuetat in ögonbryn
-Att hans hår var fejk, eftersom det riktiga brunnit upp 1984
-Att han hade en sjukdom som gjorde honom vit
-Att han skulle frysas ned efter sin död

Vad minns ni för konstiga rykten om Jackson? Vilken är er favorit Jacksonlåt och varför?

Här ser ni ett klipp med min favorit Jackson-låt. Den får mig att tänka på mellanstadiepartyn och klassfester. Minns hur killarna i klassen tränade på moonwalk samtidigt som de hade munnen full av ostbågar och chips.


Skön bild på Jackson 5.

Utflykt

Idag har jag och Vera varit på utflykt med några av de andra Asmundtorp-mammorna. Vi satte oss under några träd och det var riktigt skönt i den svalkande vinden.

Det är ju viktigt att skydda bebisarna mot sol. Hur ska man då hinna bli brun i sommar undrar Vera, som har kommit på att man kan solbada inomhus istället.


Två små traineebebisar

Idag kom Emma med lille Alvin och hälsade på. Emma och jag jobbade tillsammans som traineer i Skåne Nordvästs kommuner. Nu är vi båda mammalediga med våra små. Vi var sju traineer som anställdes samtidigt och häromdagen föddes den tredje traineebebisen. Då var det Måns som som fick en liten Tuva. Grattis!
Första vändningen...
...var så ansträngande att Vera somnade!

Stor tjej

Vera har på bara en vecka utvecklats i en rasande takt. Hon har fått bra kontroll på sina små händer som nu plötsligt kan samarbeta med varandra. Hon kan nu även åka bil utan att bli rosenröd i ansiktet av ilska. Istället kan hon sitta och underhålla sig själv med en leksak. Nu vågar man ju ta med henne på bilutflykt. Tidigare kom det knappt ens på tal.

 

PrasselVera älskar nu allt som prasslar. Det behöver inte vara några dyra prasslande leksaker - en plastpåse eller ett blöjpaket prasslar minst lika härligt!

Eget rum

Igår flyttade Vera in på sitt rum. Rummet har egentligen stått klart sedan vi kom hem från BB, men det har varit mest praktiskt att ha henne inne i vårt rum om nätterna. Eftersom hon numera sover så duktigt tänkte vi att det nog var bäst att passa på att vänja henne vid sitt rum. Det lär ju bara bli svårare när hon blir större.

Så, igår begav vi oss till IKEA för att köpa rullgardin och sänglampa till lillan. Hennes lilla sovhörna blev så mysig att jag själv nästan ville flytta in. Vera somnade så fort jag la henne och sov till 07.30. Perfekt! Verkade överlycklig av att ha en fin sänglampa som kunde tändas på morgonen.Här ser ni fina tapeten i Veras rum. Den har min bror designat. Mer fint som han gjort ser ni på www.breakfastdesign.nu och skulle ni få för er att ni också vill ha en sådan här fin tapet så går den att beställa på www.sammyrose.se
Här äter Vera banangröt. Det tycker hon är mumsigt, men ibland är det lite klurigt att komma ihåg att man ska svälja den.

Midsommar på Ven

Vi har som vanligt firat midsommar på Ven. Vädret var också det som vanligt - sol och regn om vart annat! Vi hade det hur mysigt som helst hemma hos Herman, Lotta och Kaj. Vi åt sill, grillade och spelade kubb. Kvällen avslutades på Turistgården. För första gången hade vi barnvakt. Farmor fick passa sovande Vera.Vi gjorde flera tappra försök att spela kubb, men regnskurar avbröt spelet. Vi körde killar mot tjejer och killarna fuskade.
Ovan ser ni Kaj, Fredrik, Andy, Herman, Hans och Federico.
Nedan ser ni Lotta G, Lotta W, Sanna och Emma.


En vacker regnbåge visade att skatten finns på botten i Bäckvikens hamn.

En tur på Österlen

Vi har varit i mormor Christins och Stefans stuga i några dagar. Vi har haft det lugnt och skönt och har blivit uppassade med god mat. Fräcka kusin Viola kom och hälsade på en dag till Veras stora förtjusning.

Ingen snooz-knappVera är så duktig. Vi lägger henne klockan 19 varje kväll och hon somnar själv efter att ha legat och snackat och lyssnat på sin speldosa en stund. Hon sover sen till 4-5-tiden då hon vaknar och är lite hungrig. Efter att ha ätit sover hon sedan ett par timmar till. Vi vaknar vid 7 av att hon ligger och övar på nya läten. För tillfället övar hon på att prutta med munnen. Hon är en perfekt väckarklocka! Tyvärr har hon ingen snooz-knapp, men hon har funktionen att höja volymen pö om pö om man inte vaknar.

På bilden ser ni henne i pyjamas, lite sömnig och redo för att lägga sig.

Smile!Nu har vi skördat första gurkan från växthuset ! Många fler är på gång, så nu kommer vi att få käka gurka varje dag!

Föräldragrupp

Idag ska jag och Vera på första föräldragruppen på BVC. Det har vi väntat länge på. De hade precis startat en grupp när Vera föddes, så vi var tvungna att vänta på att ytterligare sju bebisar skulle födas i Asmundtorp innan vi hade en ny grupp.

Förra året föddes det bara 16 bebisar i Asmundtorp. I år är vi redan uppe i den mängden. Liten babyboom i byn? Bra, då får Vera många kompisar!
Så här fin och färgglad är Vera i klänningen som hon fick av sin mormor härmdagen.

Vart tog solen vägen?

Idag har vi varit på stan med ett par andra Asmundtorp-mammor. Vi hann precis hem innan regnet kom.


2000 värdefulla rådIgår satt jag och läste i en bok som jag ärvt av min mormor. Boken heter "2000 värdefulla råd i olika ämnen, som ofta ej kunna värderas i pengar" och är från 1947. Det är en fantastisk bok som ger handfasta tips om allt från hur man tar bort fläckar till hur man sköter sina växter.

Jag fastade speciellt för kapitlet "Moder, barn" och rubriken "Litet spädbarnsvård". Här står det:

Ett friskt spädbarn som fått sin mat bör ej skrika. Om dock så är fallet beror det oftast på att någon liten hudlöshet förekommer eller att de små fötterna äro kalla. Att fötterna hålles varma är viktigt. Kalla fötter giva en känsla av allmän otrevnad och kan hålla sömnen borta timvis sedan man lagt sig. Hur många mödrar har ej med ömkan iakttagit att lillans fötter varit iskalla, då blöjan bytes. Att lillan under sådana förhållanden skall ligga tyst och snäll är för mycket begärt.

På bilden ser ni Veras fötter när hon bara var några veckor gammal. Den fina bilden är tagen av min svägerska Jenny. Hon tar väldigt fina barnporträtt, kolla in hennes hemsida!

Fingerfärdig

Vera har visst blivit fingerfärdig! Plötsligt tog hon över tangentbordet.


Arg

Vera är för det mesta glad. Men ibland så blir hon ordentligt arg. Då är hon antingen hungrig eller trött. Nu tror jag att ett par tänder även är på gång. Hon gnager som en galning på sina och mina händer.


Mys

Det regnar. Jag och Vera har flyttat ut i växthuset. Hon sover i vagnen. Jag läser en hög med tidningar jag fått låna av grannen. Regnet smattrar och det är fantastiskt mysigt.
Pass till lillan

Idag har vi varit hos polisen för att skaffa pass till Vera. I juli ska vi ju åka till London på bröllop. Vera såg så rolig ut på sin passbild. Hon skulle titta in i kameran, men det var ju inte så lätt när farbror polisen var roligare att titta på. Tillslut gav polisen upp. En bild där hon tittade nedåt fick duga!  Om en vecka ska vi hämta passet, då ska ni få se bilden.

Tittade precis på den första Vera-bilden som publicerades på webben, på Helsingborgs lasaretts webbisar. Sååå liten hon var!


På strålande humör
Idag är Vera på strålande humör och skrattar åt det mesta.

JättevallmoFyra år

Idag fyller min brorsdotter Viola fyra år! Oj vad tiden har gått snabbt. Nu är hon värsta stora tjejen som styr och ställer. Vi har varit på fint  tårtkalas. Efter all tårta sålde Viola glass i sin lekstuga. De flesta glassarna fick man för en billig peng - 150 öre.
Skydda ditt barn!

När man läser om allt som är farligt för ens barn kan man lätt bli lite nojjig. Senaste debatten handlar om all strålning som våra små utsätts för. Men vi har hittat lösningen på detta problem - folie! Eventuellt fungerar även Gladpack!


Jag svär, det var en känguru!

Igår var Hans i Ronneby och jobbade. På vägen hem ser han plötsligt, ja hör och häpna, en KÄNGURU i en skogsglänta längs med vägen! Ingen av de övriga kollegorna i bilen trodde såklart på honom. Det måste ju ha varit ett rådjur han sett menade de.

Väl hemma hittade vi denna artikel på nätet.


Matilda på besök

Idag kom min kompis Matilda på besök. Vi pluggade ihop i Växjö men träffas tyvärr inte så ofta numera eftersom hon bor i Kanada, där hon jobbar som skådespelare. Vilket glammigt jobb, det är annat än att jobba i en kommun det! Hoppas att jag kan åka och hälsa på i kanada någon gång...det hade ju varit supernajs!

Vera har fått en Bumbo av Hans syster Åsa. Som ni ser passar hennes lilla rumpa i Bumbon som handen i handsken! Tack Åsa!

Struts

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, så jag bjuder på denna struts-bild tagen i Sydafrika. Vi hoppas kunna åka till Sydafrika till nyår igen och stanna några veckor. Perfekt avslut på min mammaledighet och övergång till Hans pappaledighet.Majs smakar majs

Idag har Vera fått smaka majs- och potatispuré. Det var underbart att se hennes grimaser. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra med maten. Det mesta hamnade nog i ansiktet istället för i magen.RSS 2.0