Nu drar vi till varmare breddgrader!Vera med sin väska. Allt är packat! Välling i mängder, simring, baddräkt, solhatt och sommarklänningar!

Jultrötta

Vi är trötta efter julen. Det har varit fullt upp. Nu räknar vi ner dagarna till vår resa. Ska bli sååå härligt att sola, bada och ha semester hela familjen!


Vera leker med julklappen från mormor och Stefan.


Vera och morfar.

God Jul önskar Vera med familj


Gubben i lådan


Stå själv

Vissa nätter sover Vera lite oroligt. När hon vaknar efter en sådan natt kan man ge sig tusan på att hon kan något nytt. Idag så kunde hon plötsligt säga lampa, bäbä (säger lammet) och så stod hon upp själv helt utan stöd i 10 sekunder!
Mera snö!

 I natt har det snöat ännu mer. Förhoppningsvis ligger snön kvar tills julafton!

Första pulka-turen

Så klart måste man testa att åka pulka när det är snö! Vi träffade Pernilla, Milton och lilla Clarafina för att småtöserna skulle få åka sin första pulka-tur. Clarafina ville bara sova, så Vera fick pulkan för sig själv. Fräcka Milton fick fra henne.


Ja se det snöar!

Idag är trädgården snöfylld och det är så vackert! Vear ska få prova på att åka pulka för första gången.


Vera 11 månader

Idag fyller Vera 11 månader. Hon har blivit så stor tycker jag. Hon kan säga mamma och pappa. Hon klappar händer och vinkar. Hon hoppar fram som en groda. Hon satte sig upp från liggande för första gången häromdagen. Hon kan nynna med i sånger och försöker säga "annars tar jag dig" anna-na-nana (favorimeningen i Lilla snigel akta dig). Hon äter gärna själv och då helst korv, pasta, apelsin, ärtor och majskrokar. Hon gillar att leka titt-ut (gömmer sig själv under kökshandduken), gillar att leka tack-och-varsågod-lekar och gillar att stoppa ner grejer i lådor eller burkar. Favoritleksakerna är nog för tillfället kylskåpsmagneter - att plocka ner dem och sätta upp dem igen. Hon har precis lärt sig att själv gå med sin gå-vagn..men man måste vara på sin vakt så att hon inte ramlar.

Katten säger mjau, mjau

Idag på morgonen läste vi i vanlig ordning Veras djurbok. Mest tycks hon gilla bilder på katter. När vi tog oss ut på promenad mötte vi, till Veras stora förtjusning just en katt. Vera skulle tvunget ur vagnen för att hälsa på katten, som visade sig vara en riktigt snäll en.Morgon

Lucia

Jag och Vera är uppe tidigt och lussar. Vera fick fira med en pepparkaka till frukost. Vilken lyx! Varenda smula åt hon upp!Vera the frog

Vera blir snabbare och snabbare.


Julklapps-shopping

Idag har vi varit en sväng på Nova Lund för att köpa de sista julklapparna. Vera fick leka lite i leksaksaffären.


Jag kan visst läsa...

...fast bara när ingen ser.


Rumpnisse

Vi har en rumpnisse här hemma. Plötsligt, i förrgår, kunde Vera ta sig fram på egen hand. Krypa vägrar hon fortfarande. Istället är det en annan variant som gäller - rump-hasande. Plötsligt är hon framme och har stoppat in sina små fingrar i diskettluckan på datorn eller är på väg in i diskmaskinen.

Det är nog dags att säkra luckor och skåp i köket. Förra helgen satte vi i alla fall upp kravallstaket rund öppna spisen. Lite av en stämnings-dödare, men vad gör man inte för att slippa oroa sig för att lillan ska bränna sig.
Veras nya byxor

Igår kväll sydde jag ett par byxor till Vera. Hon hade redan gått och lagt sig för natten, så jag kunde inte prova om de passade förrän i morse. Och de satt perfekt!


Vera klappar händerna i tid och otid.


Nyduschad och krullig.


Mysigt att titta ut.


Morgonmys i skenet av julstjärnan.

Trädgårdsarbete

Vera och Hans är ute och räfsar löv i trädgården.

Söndagsmorgon
Vi har en lugn morgon. Men snart är det action. Herman kommer hit och ska ta en tur på rullskidor tillsammans med Hans. Det gäller att börja träna inför Vasaloppet i tid! Sen ska jag iväg på ett inredningsparty. Tydligen är det sådant man ska göra som mammaledig eller hemmafru...gå på barnklädparty, tupperwareparty och inredningsparty.

Supafly


PappamysTog denna bilden på mina älsklingar idag. Hans har suttit hemma och jobbat och Vera vill hela tiden gå in och hälsa på honom i arbetsrummet. Trots att han jobbar finns det alltid tid för en snabb kram. Mys!

Trummis

Idag har vi en trummis här hemma.


RSS 2.0